RDC: mogelijk APK-hacking

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het is een zeer vreemde storing, we hebben er een aantal specialisten op gezet die het probleem zo snel mogelijk moeten verhelpen. Inmiddels zijn we zo ver dat we sterke vermoedens van hacking hebben. We hebben zojuist de dienst Computercriminaliteit van de politie ingeschakeld.”
A2SP (Bunnik), dat namens stichting Stidenda sinds vorig jaar autobedrijven ook gelegenheid biedt de APK-afmelding richting RDW te doen, zegt te profiteren van de problemen bij het RDC. De nieuwkomer zegt dat het RDC al APK-problemen heeft sinds december vorig jaar en dat veel autobedrijven zich daarom richting Bunnik wenden. Overigens biedt dat niet onmiddellijk een oplossing, want er moet in dat geval een RDW-certificaat worden aangevraagd bij de RDW, aldus A2SP. Gemiddeld zou het een week kosten voordat een autobedrijf na een switch van RDC naar A2SP kan beginnen met het afmelden. Bij de derde partij die actief is op dit gebied – VWE-Extranet (Heerhugowaard) – gaat dat aanzienlijk sneller, aldus directeur Ton Vestering: “Wij hoeven alleen een pincode voor de keurmeester aan te vragen. Een bedrijf dat zich voor twaalf uur bij ons meldt, kan de volgende dag aan de slag.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.