Importeurs: markt 2002 is 113%

Redactie Redactie
• Laatste update:

000 zal worden afgesloten. Renault/Nissan en Mitsubishi zijn met 520.000 iets terughoudender en de grootste pessimisten zijn Volkswagen (490.000) en Honda (485.584).
Zeker zo opvallend zijn de verwachtingen wat betreft het eigen marktaandeel. Daar blinkt Citroën eveneens uit in zelfvertrouwen met een prognose van 4,8% (marktaandeel 2001 was 4,1%), maar ook Volkswagen legt de lat met 12,0% hoog (realisatie 2001: 10,9%). De NDA is voor de individuele merken een stuk voorzichtiger: de meeste prognoses wijken nauwelijks af van de realisatie vorig jaar. Groei verwacht de NDA onder meer van VW, Ford, Fiat, BMW en Skoda. Een minder vrolijk jaar moet volgens de brancheorganisatie tegemoet worden gezien door onder andere Mitsubishi, Daewoo, Honda en Kia. Vast staat dat niet alle importeurs hun zin zullen krijgen: als we alle prognoses bij elkaar optellen komen we uit op 113%, en het moge bekend zijn dat de taart nooit groter is dan 100%.

Een volledig overzicht met alle prognoses treft u aan in Automotive 1, die op 17 januari verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.