Grote partij namaakvelgen in beslag genomen bij Brabants autobedrijf

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het autobedrijf uit Heesbeen had ruim 1.600 namaakvelgen op voorraad liggen. (Foto: Politie)

Een partij van ruim 1.600 namaakvelgen is maandag in beslag genomen bij een autobedrijf in het Noord-Brabantse Heesbeen. Het betreft replica’s van velgen van onder andere de automerken Seat, Volkswagen en Audi. De waarde van de namaakpartij is naar schatting tenminste 300 duizend euro. Dat maakt de politie bekend.

De namaakvelgen zijn voorzien van merklogo’s, maar niet afkomstig van de merkhouders. Het autobedrijf verkocht de velgen als officiële velgen van de desbetreffende merken terwijl het geen officieel verkooppunt is. De inbeslagname is het gevolg van een gezamenlijk onderzoek door politie, gemeente Heusden en stichting namaakbestrijding React.

Fabrikanten letten scherp op imitaties van hun product. Zo ondernam nonpaint-leverancier 3M eerder stappen tegen zowel de producenten als verkopers van namaakproducten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Grote partij namaakvelgen in beslag genomen bij Brabants autobedrijf | Automotive Online

Grote partij namaakvelgen in beslag genomen bij Brabants autobedrijf

Jeroen Vos Jeroen Vos
Het autobedrijf uit Heesbeen had ruim 1.600 namaakvelgen op voorraad liggen. (Foto: Politie)

Een partij van ruim 1.600 namaakvelgen is maandag in beslag genomen bij een autobedrijf in het Noord-Brabantse Heesbeen. Het betreft replica’s van velgen van onder andere de automerken Seat, Volkswagen en Audi. De waarde van de namaakpartij is naar schatting tenminste 300 duizend euro. Dat maakt de politie bekend.

De namaakvelgen zijn voorzien van merklogo’s, maar niet afkomstig van de merkhouders. Het autobedrijf verkocht de velgen als officiële velgen van de desbetreffende merken terwijl het geen officieel verkooppunt is. De inbeslagname is het gevolg van een gezamenlijk onderzoek door politie, gemeente Heusden en stichting namaakbestrijding React.

Fabrikanten letten scherp op imitaties van hun product. Zo ondernam nonpaint-leverancier 3M eerder stappen tegen zowel de producenten als verkopers van namaakproducten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.