Flinke winstval in 2020 voor onderdelendistributeur GPC

Jeroen Vos Jeroen Vos
Genuine Parts Company zag in 2020 de omzet met 5,6 procent. (Foto: Shutterstock)

Onderdelendistributeur Genuine Parts Company, moederbedrijf van Alliance Automotive Group Benelux (onder andere Brezan) realiseerde in 2020 een omzet van 16,5 miljard dollar (13,7 miljard euro), een daling van 5,6 procent. Het bedrijf noteert een winstval van 482,1 miljoen dollar, waardoor het bedrijfsresultaat uit kwam op 163,4 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de winst nog 645,5 miljoen dollar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van GPC. Het bedrijf noteert onder aan de streep een verlies van 29 miljoen dollar.

Topman Paul Donahue noemt het afgelopen jaar buitengewoon. “De coronapandemie vormde een ongelooflijke uitdaging, maar ons bedrijf bleek veerkrachtig te zijn.” Donahue verwacht dat GPC in 2021 een sterke omzetgroei van 4 tot 6 procent realiseert. Ook verwacht de topman zwarte cijfers te schrijven.

Het verlies van GPC kwam grotendeels tot stand in het tweede kwartaal van 2020.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Flinke winstval in 2020 voor onderdelendistributeur GPC | Automotive Online

Flinke winstval in 2020 voor onderdelendistributeur GPC

Jeroen Vos Jeroen Vos
Genuine Parts Company zag in 2020 de omzet met 5,6 procent. (Foto: Shutterstock)

Onderdelendistributeur Genuine Parts Company, moederbedrijf van Alliance Automotive Group Benelux (onder andere Brezan) realiseerde in 2020 een omzet van 16,5 miljard dollar (13,7 miljard euro), een daling van 5,6 procent. Het bedrijf noteert een winstval van 482,1 miljoen dollar, waardoor het bedrijfsresultaat uit kwam op 163,4 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de winst nog 645,5 miljoen dollar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van GPC. Het bedrijf noteert onder aan de streep een verlies van 29 miljoen dollar.

Topman Paul Donahue noemt het afgelopen jaar buitengewoon. “De coronapandemie vormde een ongelooflijke uitdaging, maar ons bedrijf bleek veerkrachtig te zijn.” Donahue verwacht dat GPC in 2021 een sterke omzetgroei van 4 tot 6 procent realiseert. Ook verwacht de topman zwarte cijfers te schrijven.

Het verlies van GPC kwam grotendeels tot stand in het tweede kwartaal van 2020.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.