Cargarantie: Eerder en meer reparatiekosten aan occasions

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Reparatiekosten stijgen weer. (Foto: Shutterstock)

In een jaarlijks terugkerend onderzoek constateert Cargarantie dat het gemiddeld onderhoudsbedrag vorig jaar met 2,5 procent is gestegen tot 514 euro, ten opzichte van het jaar daarvoor.

De steeds complexere techniek van de moderne auto’s, is volgens onderzoek van garantieverzekeraar Cargarantie de belangrijkste reden van een kostentoename van 2,5 procent tot 514 euro. “De technologie van hedendaagse voertuigen wordt steeds complexer. Sleutelen daaraan wordt steeds duurder”, aldus Luc Baetens, directeur Cargarantie Benelux. “Koplopers in kosten bij occasions blijven het brandstofsysteem, de transmissie en de motor die ondertussen bijna een kwart van alle reparatiekosten voor zijn rekening neemt.”

Cargarantie baseert zijn onderzoek op de analyse van meer dan 750 duizend garanties voor occasions en ruim 229 duizend verstreken garanties voor nieuwe auto’s. Het onderzoek is verricht in 22 landen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Nederland en Polen, maar ook in China en Singapore. De garantieverzekeraar beheert in totaal zo’n 2,1 miljoen garantieovereenkomsten.

Lees er meer over op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Cargarantie: Eerder en meer reparatiekosten aan occasions | Automotive Online

Cargarantie: Eerder en meer reparatiekosten aan occasions

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Reparatiekosten stijgen weer. (Foto: Shutterstock)

In een jaarlijks terugkerend onderzoek constateert Cargarantie dat het gemiddeld onderhoudsbedrag vorig jaar met 2,5 procent is gestegen tot 514 euro, ten opzichte van het jaar daarvoor.

De steeds complexere techniek van de moderne auto’s, is volgens onderzoek van garantieverzekeraar Cargarantie de belangrijkste reden van een kostentoename van 2,5 procent tot 514 euro. “De technologie van hedendaagse voertuigen wordt steeds complexer. Sleutelen daaraan wordt steeds duurder”, aldus Luc Baetens, directeur Cargarantie Benelux. “Koplopers in kosten bij occasions blijven het brandstofsysteem, de transmissie en de motor die ondertussen bijna een kwart van alle reparatiekosten voor zijn rekening neemt.”

Cargarantie baseert zijn onderzoek op de analyse van meer dan 750 duizend garanties voor occasions en ruim 229 duizend verstreken garanties voor nieuwe auto’s. Het onderzoek is verricht in 22 landen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Nederland en Polen, maar ook in China en Singapore. De garantieverzekeraar beheert in totaal zo’n 2,1 miljoen garantieovereenkomsten.

Lees er meer over op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.