‘Bandenspanningsysteem tpms werkt niet’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Dat blijkt uit een onderzoek van milieuorganisatie Transport & Environment. T&E pleit er voor om, net als bij het beoordelen van de uitstoot, een praktijktest in te voeren voor het tpms-systeem bij de typegoedkeuring van auto’s. Een indirect TPMS-systeem, ook wel iTPMS genoemd, meet de omtrek van de band, in de meeste gevallen met behulp van de abs/esp-sensor. Het directe systeem heeft een sensor in de band.

Transport & Environment liet het gerenommeerde Spaanse testinstituut Idiada twee auto’s testen met een indirect tpms-systeem, een Volkswagen Golf en een Fiat 500L. Tijdens deze praktijktests kwam onder meer aan het licht dat het systeem bij beide auto’s in veel gevallen drukverlies helemaal niet of pas heel laat signaleert. Ook blijken de systemen geen storingsmelding te geven wanneer het systeem niet kan meten.

Lees meer op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘Bandenspanningsysteem tpms werkt niet’ | Automotive Online

‘Bandenspanningsysteem tpms werkt niet’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Dat blijkt uit een onderzoek van milieuorganisatie Transport & Environment. T&E pleit er voor om, net als bij het beoordelen van de uitstoot, een praktijktest in te voeren voor het tpms-systeem bij de typegoedkeuring van auto’s. Een indirect TPMS-systeem, ook wel iTPMS genoemd, meet de omtrek van de band, in de meeste gevallen met behulp van de abs/esp-sensor. Het directe systeem heeft een sensor in de band.

Transport & Environment liet het gerenommeerde Spaanse testinstituut Idiada twee auto’s testen met een indirect tpms-systeem, een Volkswagen Golf en een Fiat 500L. Tijdens deze praktijktests kwam onder meer aan het licht dat het systeem bij beide auto’s in veel gevallen drukverlies helemaal niet of pas heel laat signaleert. Ook blijken de systemen geen storingsmelding te geven wanneer het systeem niet kan meten.

Lees meer op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.