S&H Tyres nieuwe importeur Kumho banden

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

 “We zijn enorm trots dat Kumho onze onderneming heeft gekozen om hen in de Benelux te vertegenwoordigen”, zegt eigenaar Siem Klapwijk. “Er waren meerdere gegadigden om het merk binnen te slepen, maar ik denk dat het in ons voordeel was dat we niet zo veel verschillende merken op de plank hebben. Daarnaast hadden we nog geen truckbanden. Kumho wordt het eerste merk waarvan we de truckbanden leveren. We hebben de voorraad truckbanden van de vorige importeur overgenomen dus die kunnen we nu al uit voorraad leveren.”

Klapwijk wil geen uitspraken doen over de te verwachten aantallen banden die hij in de Benelux gaat verkopen van het merk. “We hebben met Kumho een target voor 2020 afgesproken en ik verwacht dat ik binnen jaar weet of we dat ook gaan halen. Ik wil er nu eerst voor zorgen dat we in Nederland een goede verkooporganisatie optuigen voor het merk. Hiervoor ga ik nog mensen aannemen en wil ik in gesprek met nieuwe afzetkanalen.” Klapwijk ziet onder meer grote mogelijkheden met de dealers en importeurs van automerken die Kumho toepassen voor de eerste montage. 

Van Klei Banden Import verliest met Kumho zijn belangrijkste im- en exportmerk. De directie van het bedrijf wil niet in gaan op de reden van het vertrek van Kumho, maar zegt zich volledig te gaan richten op budgetmerk Zeta. Van Klei vroeg in juni faillissement aan voor zijn groothandels- en retailtak. De importdivisie gaat volgens Mark van der Kallen van de Riva Holding waar Van Klei onder valt, verder in afgeslankte vorm. “We gaan ons meer richten op de online b2b-verkoop van banden en wielen. Er wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe, interessante propositie voor onze afnemers.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

S&H Tyres nieuwe importeur Kumho banden | Automotive Online

S&H Tyres nieuwe importeur Kumho banden

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

 “We zijn enorm trots dat Kumho onze onderneming heeft gekozen om hen in de Benelux te vertegenwoordigen”, zegt eigenaar Siem Klapwijk. “Er waren meerdere gegadigden om het merk binnen te slepen, maar ik denk dat het in ons voordeel was dat we niet zo veel verschillende merken op de plank hebben. Daarnaast hadden we nog geen truckbanden. Kumho wordt het eerste merk waarvan we de truckbanden leveren. We hebben de voorraad truckbanden van de vorige importeur overgenomen dus die kunnen we nu al uit voorraad leveren.”

Klapwijk wil geen uitspraken doen over de te verwachten aantallen banden die hij in de Benelux gaat verkopen van het merk. “We hebben met Kumho een target voor 2020 afgesproken en ik verwacht dat ik binnen jaar weet of we dat ook gaan halen. Ik wil er nu eerst voor zorgen dat we in Nederland een goede verkooporganisatie optuigen voor het merk. Hiervoor ga ik nog mensen aannemen en wil ik in gesprek met nieuwe afzetkanalen.” Klapwijk ziet onder meer grote mogelijkheden met de dealers en importeurs van automerken die Kumho toepassen voor de eerste montage. 

Van Klei Banden Import verliest met Kumho zijn belangrijkste im- en exportmerk. De directie van het bedrijf wil niet in gaan op de reden van het vertrek van Kumho, maar zegt zich volledig te gaan richten op budgetmerk Zeta. Van Klei vroeg in juni faillissement aan voor zijn groothandels- en retailtak. De importdivisie gaat volgens Mark van der Kallen van de Riva Holding waar Van Klei onder valt, verder in afgeslankte vorm. “We gaan ons meer richten op de online b2b-verkoop van banden en wielen. Er wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuwe, interessante propositie voor onze afnemers.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.