Cor Baltus directeur van Brezan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Baltus (48) was tot half november directeur van Fiat Groep Nederland. Hij vertrok daar omdat het volgens hem ‘geen goede match’ was. Daarvoor vervulde hij dezelfde functie bij Kia Motors, eerst onder Kroymans en daarna bij de fabrieksimporteur. Ook werkte hij al eerder bij Autobinck, de holding waar Parts Points onder valt. Hij was er onder meer commercieel directeur bij Greenib Car, de Nederlandse Hyundai-importeur.

Zij-instromer
Bij Autobinck krijgt Baltus nu de taak om de positie van Brezan op de Nederlandse markt verder te versterken en uit te bouwen. De keuze van Autobinck voor Baltus én andersom is opvallend, omdat hij tot nu toe vooral actief is geweest in het merkkanaal en weinig ervaring heeft in de onafhankelijke aftermarket.

“Ik ben inderdaad een zij-instromer”, zegt Baltus in een reactie. “Maar zeker in mijn tijd bij Kia heb ik mij van begin af aan veel bezig gehouden met de parts-kant. De pricingstrategie en de introductie van een tweede lijn bijvoorbeeld vormen essentiële onderdelen in klantenloyaliteitsprogramma’s.”

Snel leren
Volgens Baltus zal hij weliswaar nog veel moeten leren, maar is hij op hoofdlijnen goed op de hoogte van de structuur van de aftermarket. “Er zit een deskundig en ervaren managementteam, dus ik verwacht dat dat snel zal gaan.”

Lees meer in het bericht op Autokompas.nl