Haaima Hylkema koopt De Boer Autoschade: ‘Strategische as van Friese schadebedrijven’

Overname • Het schadenetwerk stelt ook drie nieuwe aandeelhouders aan.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
V.l.n.r. Arne S Brouwers , Ferdinand de Boer (oud eigenaar) Ronnie Leijten, Erwin Bruining, Sander de Boer (Foto: Schadeherstel Friesland)

Schadeherstel Friesland, onderdeel van Haaima Hylkema, neemt De Boer Autoschade in Heerenveen over. Directeur-grootaandeelhouder Arne Brouwers kijkt tevreden naar de koop. “Met de overname hebben wij nu een grote strategische as van Friese schadebedrijven.”

Het bedrijf had al schadebedrijven in Leeuwarden, Gorredijk en Grou. Volgens Brouwers moesten daar de schadeherstelwerkzaamheden uitgebreid worden: “We hebben het gewoon te druk.” De nieuwe vestiging biedt mogelijkheden. “Het pand van De Boer biedt ook Tesla-schadeherstel. Dat deden we eerst nog niet”, aldus Brouwers.

Begin 2022 fuseerden dealerholdings Hylkema Automotive Groep en Haaima Automotive Groep. Ook 2023 blijkt een druk jaar voor Haaima Hylkema. Begin dit jaar nam het Friese bedrijf nog een vestiging in Dokkum over.

Lees het complete verhaal op Autoschadeportaal.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.