Jurgen Helmink heeft ambitieuze plannen voor MG in 2023

MG • Hij wil de auto verkoop verdubbelen en het aantal MG vestigingen wordt uitgebreid.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
n 2025 wil MG tien modellen op de markt hebben waarvan zeven of acht EV’s en PHEV’s op de Nederlandse markt (Foto: MG)

MG heeft in 2022 1.500 auto’s neergezet en country manager MG Benelux Jurgen Helmink wil dat dit jaar minimaal verdubbelen. Dat vertelt hij in de automotive podcast Mobtalk.

“We begonnen in 2019, dat was een gekke periode waar je in een maand duizend auto’s op de weg kon zetten, door de bijtelling.” vertelt Helmink in Mobtalk. MG heeft net als vele anderen uitdagingen gehad door corona, het afgelopen jaar was Helmink zelfs blij als ze überhaupt auto’s kregen. “Ik zei wel eens gekscherend, of hij nou roze, paars of blauw is, als de auto maar op de stoep staat kunnen we hem registreren en is hij weg. Afgelopen jaar hebben we 1.500 auto’s neergezet, wij gaan zeker voor het dubbele dit jaar.”

Samenwerken Van Mossel

In Nederland werkt MG met Van Mossel en die relatie is heel goed volgens Helmink. “Als je elkaar kent en weet wat je aan elkaar hebt kan je vol gas gaan, dat is ik denk heel belangrijk om een merk neer te zetten.” MG heeft nu bij Van Mossel vier brandstores en dertien MG service locaties. “Gezien we groei die we met Van Mossel door gaan zetten gaan we dit jaar en in de nabije toekomst uitbreiden met meerdere vestigingen”, vertelt Helmink. Het plan is om dit jaar drie a vier extra vestigingen verspreid over Nederland neer te zetten.

MG heeft een paar eisen aan die vestigingen. Zo moet de showroom oppervlakte minimaal 200 vierkante meter zijn en op een A-locatie zijn bij meerdere merken. In 2025 wil MG tien modellen op de markt hebben waarvan zeven of acht EV’s en PHEV’s op de Nederlandse markt, en daar is ruimte voor nodig. “ Maar marmeren vloeren hoeven er niet in te zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

Jurgen Helmink heeft ambitieuze plannen voor MG in 2023 | Automotive Online

Jurgen Helmink heeft ambitieuze plannen voor MG in 2023

MG • Hij wil de auto verkoop verdubbelen en het aantal MG vestigingen wordt uitgebreid.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
n 2025 wil MG tien modellen op de markt hebben waarvan zeven of acht EV’s en PHEV’s op de Nederlandse markt (Foto: MG)

MG heeft in 2022 1.500 auto’s neergezet en country manager MG Benelux Jurgen Helmink wil dat dit jaar minimaal verdubbelen. Dat vertelt hij in de automotive podcast Mobtalk.

“We begonnen in 2019, dat was een gekke periode waar je in een maand duizend auto’s op de weg kon zetten, door de bijtelling.” vertelt Helmink in Mobtalk. MG heeft net als vele anderen uitdagingen gehad door corona, het afgelopen jaar was Helmink zelfs blij als ze überhaupt auto’s kregen. “Ik zei wel eens gekscherend, of hij nou roze, paars of blauw is, als de auto maar op de stoep staat kunnen we hem registreren en is hij weg. Afgelopen jaar hebben we 1.500 auto’s neergezet, wij gaan zeker voor het dubbele dit jaar.”

Samenwerken Van Mossel

In Nederland werkt MG met Van Mossel en die relatie is heel goed volgens Helmink. “Als je elkaar kent en weet wat je aan elkaar hebt kan je vol gas gaan, dat is ik denk heel belangrijk om een merk neer te zetten.” MG heeft nu bij Van Mossel vier brandstores en dertien MG service locaties. “Gezien we groei die we met Van Mossel door gaan zetten gaan we dit jaar en in de nabije toekomst uitbreiden met meerdere vestigingen”, vertelt Helmink. Het plan is om dit jaar drie a vier extra vestigingen verspreid over Nederland neer te zetten.

MG heeft een paar eisen aan die vestigingen. Zo moet de showroom oppervlakte minimaal 200 vierkante meter zijn en op een A-locatie zijn bij meerdere merken. In 2025 wil MG tien modellen op de markt hebben waarvan zeven of acht EV’s en PHEV’s op de Nederlandse markt, en daar is ruimte voor nodig. “ Maar marmeren vloeren hoeven er niet in te zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.