Ford verhoogt prijzen F-150 Lightning fors

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De aangepaste winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen de 1,4 en 1,7 miljard dollar (Ford (2022))

Ford heeft de vanaf-prijzen van de elektrische F-150 Lightning met duizenden dollars verhoogd wegens ‘belangrijke kostenverhogingen voor materialen en andere factoren.’ Een F-150 Lightning gaat nu afhankelijk van het model tussen de 47 duizend ent 97 duizend dollar kosten, dat is respectievelijk 6 duizend en 8,5 duizend dollar meer dan de tot nu toe geldende verkoopprijzen. Die prijzen zijn dan nog zonder belastingen en afleverkosten.

Dat meldt CNBC op basis van informatie van Ford Motor. Klanten die al een auto hebben gekocht en wachten op de aflevering daarvan hoeven niet méér te betalen dan de afgesproken prijs. Mensen die wel een F-150 Lightning hebben gereserveerd maar de verkoop nog niet hebben afgerond, krijgen wel te maken met de hogere prijzen. Ford heeft net donderdag de bestellijn voor de succesvolle elektrische pick-up weer geopend nadat die eerder wegens de grote belangstelling tijdelijk was uitgeschakeld.

Prijsstijging EV Batterij

Behalve Ford hebben ook General Motors, Tesla en de kleinere spelers Rivian en Lucid recent de prijzen voor hun elektrische auto’s soms met duizenden dollars verhoogd. Volgens marktdeskundige AlixPartners is de prijs voor batterijen voor EV sinds vorig jaar verdubbeld.

Lees ook:

Ford nog meer op EV-toer, 8.000 banen weg 

Ford verhoogt prijzen F-150 Lightning fors | Automotive Online

Ford verhoogt prijzen F-150 Lightning fors

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
De aangepaste winst over het derde kwartaal zal uitkomen tussen de 1,4 en 1,7 miljard dollar (Ford (2022))

Ford heeft de vanaf-prijzen van de elektrische F-150 Lightning met duizenden dollars verhoogd wegens ‘belangrijke kostenverhogingen voor materialen en andere factoren.’ Een F-150 Lightning gaat nu afhankelijk van het model tussen de 47 duizend ent 97 duizend dollar kosten, dat is respectievelijk 6 duizend en 8,5 duizend dollar meer dan de tot nu toe geldende verkoopprijzen. Die prijzen zijn dan nog zonder belastingen en afleverkosten.

Dat meldt CNBC op basis van informatie van Ford Motor. Klanten die al een auto hebben gekocht en wachten op de aflevering daarvan hoeven niet méér te betalen dan de afgesproken prijs. Mensen die wel een F-150 Lightning hebben gereserveerd maar de verkoop nog niet hebben afgerond, krijgen wel te maken met de hogere prijzen. Ford heeft net donderdag de bestellijn voor de succesvolle elektrische pick-up weer geopend nadat die eerder wegens de grote belangstelling tijdelijk was uitgeschakeld.

Prijsstijging EV Batterij

Behalve Ford hebben ook General Motors, Tesla en de kleinere spelers Rivian en Lucid recent de prijzen voor hun elektrische auto’s soms met duizenden dollars verhoogd. Volgens marktdeskundige AlixPartners is de prijs voor batterijen voor EV sinds vorig jaar verdubbeld.

Lees ook:

Ford nog meer op EV-toer, 8.000 banen weg