Frits Kroymans: ‘Vreselijk voor het personeel dat ontslagen is’

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Werknemer in de autobranche

  Meneer heeft het met het personeel te doen… Tuurlijk ik geloof hem gelijk… Lekker van je centen aan het genieten zeker Frits? Jammer dat jij nog een aantal miljoenen over hebt ipv je personeel. Die krijgen hun zuurverdiende centjes ondertussen niet meer…

 • Pascal

  Fijn dat het weer beter gaat met deze rasondernemer. Er zijn weinig mensen die durven te zeggen dat ze grote fouten hebben gemaakt in hun ondernemerscarriere. Ik gun Frits het beste met zijn nieuwe avonturen want op zijn leeftijd had die het ook niet hoeven te doen!

 • rob

  fijn dat het beter gaat?en ik maar wachten op mn centen……….
  en op een baan

 • Arie

  Nou gelukkig dat het goed gaat, misschien krijg ik mijn DUBBEL betaalde BPM nog terug

 • Peter

  Schaamteloos vertoon om zoveel hardwerkende mensen te laten zitten en zelf zo naar buiten te treden. Dit is toch wel tekenent voor de mens. Ik hoop dat hij nog eens een koekje van eigen deeg mag krijgen.

 • JaapXL

  Misschien een beetje zuur voor de werknemers die op straat staan, maar ‘life goes on’ en dus ook voor Frits die er nu het beste van probeert te maken.
  Hij hoeft niet, maar probeert het toch.

 • erick Braat

  het heel jammer als je levenswerk ten gronde gaat, je heb als ondernemer bijna of al je knopen ingezet om de zaak draaiend te houden en wanneer de banken de juiste zekerheden binnen hebben en dan de kraan onverwacht dicht draaien, dit is wat er dan in de meeste gevallen gebeurd . Dit is meer dan vervelend voor ieder die er bij betrokken is.
  ik vind het heel laag aan de grond van de mensen die dan met modder gaan gooien zie hieronder de verschillende reactie. Mensen, u moest het eens weten wat failliet gaan betekent.
  alles kwijt, je trots, je bezit, alle contacten , geheel gekrenkt en klap op de vuurpijl
  geen uitkering als dga. ik kan het weten, ik ben maar een kleine dga geweest.

 • pe

  Het is oh. zo makkelijk om direct alleen maar naar Frits Kroymans te wijzen. Zeker zijn er fouten gemaakt onder zijn verantwoordelijkheid, echter dat wil absoluut niet zeggen dat er van enige opzet sprake was oftewel door sommigen gesuggereerd van mislukt eigen belang.

  Het verlies van zijn bedrijven heeft hem zonder meer naast “stom” geld veel emotionele schade toegebracht. Voor een ondernemer is alleen geld verdienen niet het hoogste doel. Ik ben ervan overtuigd dat hij altijd met plezier, enthousiasme en daadkracht gewerkt heeft en wens hem, zijn vrienden veel succes voor de toekomst.

 • Henk

  @ Eric. Is dat niet het ondernemersrisico ??!! Totaal geen enkel medelijde mee …..Kroymans heeft nu 350 mil ipv 400 SO …..

 • andries

  meneer wist zo goed hoe wij als dealers het moesten doen,samen met hr milco de vries
  klaar zijn voor de toekomst,jaja
  dealers uitknijpen
  datkonden ze
  dit zijn krokodilletranen

 • Adrie Visser

  Over paulineus handelen wordt niet gesproken,maar enkele maanden van te voren finance en lease er uit trekken,is vlgs mij wel degelijk handelen met voorkennis.

 • Piet

  Al die mensen die denken dat ze weten hoe het wel had gemoeten raad ik aan om ook een eigen bedrijf op te starten met alle risicos van dien.
  Het zijn vooral de banken die nu met belastinggeld gigantisch gesteund worden maar vervolgens diverse ondernemingen de nek omdraaien.
  Lijkt dit niet op maffia praktijken?

 • harrie truijen

  Frits heeft het hoog gespeeld over de ruggen van zijn medewerkers . en zichzelf buiten schot gehouen.Schande .

 • Walter

  Terwijl het opnieuw allemaal schitterend verloopt na de doorstart en met veel poeha reklame gemaakt wordt , blijf ik intussen wel wachten op mijn reeds van vorig jaar bestelde nieuwe wagen (met betaald voorschot ! ). De curator blijft maar afwachten en alles op de lange baan schuiven . De peperdure ferrari’s hebben blijkbaar voorrang op de gewonere wagens van de minder gefortuneerden …

 • Ex-Werknemer

  Het is jammer dat dit gebeurd is maar achteraf heb ik geen spijt dat ik bij kroymans heb mogen werken.

 • Willem Wunderink

  Onze contacten dateren al van een aantal jaren terug, maar ik herinner me Frits Kroymans als een aimabel en integer mens, en ook als gedreven en inspirerend zakenman.
  Over het hoe en waarom van de teneergang is al genoeg gezegd, maar ik vermoed dat het vertrek in 2006 van de man die toch veel successen voor Kroymans heeft geboekt, Ton van Soest, alles te maken heeft gehad met de koerswijziging die uiteindelijk tot de ondergang heeft geleid. “Verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid” heet dat dan, en daar heeft Van Soest zijn conclusie getrokken. Dat had -los van de expansie op zich- nog niets te maken met de actuele problemen. Deze hebben namelijk niets met de expansie op zich te maken, Van Soest had m.i. de zaken aardig goed onder controle, maar wel alles met het financieringsbeleid en de risiscobereidheid in dat kader.
  Daarin is de laatste jaren een en ander scheef gegroeid, en natuurlijk zijn er (achteraf bezien) fouten gemaakt.
  In goede tijden wordt zo’n ontwikkeling bewonderend als bedrijfsmatige topsport onder charismatisch leiderschap omschreven, en in slechte tijden heeft men er geen goed woord voor over.
  Natuurlijk is de appel erg zuur voor de mensen die het treft, en daar past medeleven. Dat zij het wegvallen van het directe contact met de leider juist nu graag zouden vasthouden is logisch, en het steekt hen dat Frits dat nu, wellicht alleen al om praktische en misschien ook wel gezondheidsredenen, niet kan opbrengen.
  Allemaal begrijpelijk, maar ik vind het niet op zijn plaats om daarmee Frits te veroordelen, want wie kan nu werkelijk een gewogen oordeel geven?! En ter overweging: zijn er niet veel meer topondernemers -tot en met nota bene bankiers- die in deze tijden onderuit gaan op hun financieringsmodel?
  En als men zich zorgen maakt of Frits wel genoeg ellende heeft mee gemaakt en zijn verantwoordelijkheden neemt: laat mij u vertellen dat dit een man niet bepaald in de koude kleren gaat zitten! Hij heeft bovendien onnoemelijk grote bedragen uit privé vermogen tot op het laatste moment nog in het bedrijf gepompt, en alles bewogen wat in zijn vermogen lag om de zaak nog te redden.
  Dat er niettemin nog wat over is en hij privé verder kan, is hem van harte gegund. Dat hij nog volop goede vrienden heeft, die hem ook in tijden van nood bij blijven staan en in staat stellen meteen weer met een bedrijf te starten, vind ik zelfs geweldig. Het zegt iets over zijn vrienden, maar evenveel over Frits zelf!

  Dit staat echter voorop: ik wens alle direct en indirect betrokkenen sterkte en uit de grond van mijn hart toe dat men snel zijn leven weer op zal kunnen pakken en nieuwe richting geven!

  Willem Wunderink

Frits Kroymans: ‘Vreselijk voor het personeel dat ontslagen is’ | Automotive Online

Frits Kroymans: ‘Vreselijk voor het personeel dat ontslagen is’

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Werknemer in de autobranche

  Meneer heeft het met het personeel te doen… Tuurlijk ik geloof hem gelijk… Lekker van je centen aan het genieten zeker Frits? Jammer dat jij nog een aantal miljoenen over hebt ipv je personeel. Die krijgen hun zuurverdiende centjes ondertussen niet meer…

 • Pascal

  Fijn dat het weer beter gaat met deze rasondernemer. Er zijn weinig mensen die durven te zeggen dat ze grote fouten hebben gemaakt in hun ondernemerscarriere. Ik gun Frits het beste met zijn nieuwe avonturen want op zijn leeftijd had die het ook niet hoeven te doen!

 • rob

  fijn dat het beter gaat?en ik maar wachten op mn centen……….
  en op een baan

 • Arie

  Nou gelukkig dat het goed gaat, misschien krijg ik mijn DUBBEL betaalde BPM nog terug

 • Peter

  Schaamteloos vertoon om zoveel hardwerkende mensen te laten zitten en zelf zo naar buiten te treden. Dit is toch wel tekenent voor de mens. Ik hoop dat hij nog eens een koekje van eigen deeg mag krijgen.

 • JaapXL

  Misschien een beetje zuur voor de werknemers die op straat staan, maar ‘life goes on’ en dus ook voor Frits die er nu het beste van probeert te maken.
  Hij hoeft niet, maar probeert het toch.

 • erick Braat

  het heel jammer als je levenswerk ten gronde gaat, je heb als ondernemer bijna of al je knopen ingezet om de zaak draaiend te houden en wanneer de banken de juiste zekerheden binnen hebben en dan de kraan onverwacht dicht draaien, dit is wat er dan in de meeste gevallen gebeurd . Dit is meer dan vervelend voor ieder die er bij betrokken is.
  ik vind het heel laag aan de grond van de mensen die dan met modder gaan gooien zie hieronder de verschillende reactie. Mensen, u moest het eens weten wat failliet gaan betekent.
  alles kwijt, je trots, je bezit, alle contacten , geheel gekrenkt en klap op de vuurpijl
  geen uitkering als dga. ik kan het weten, ik ben maar een kleine dga geweest.

 • pe

  Het is oh. zo makkelijk om direct alleen maar naar Frits Kroymans te wijzen. Zeker zijn er fouten gemaakt onder zijn verantwoordelijkheid, echter dat wil absoluut niet zeggen dat er van enige opzet sprake was oftewel door sommigen gesuggereerd van mislukt eigen belang.

  Het verlies van zijn bedrijven heeft hem zonder meer naast “stom” geld veel emotionele schade toegebracht. Voor een ondernemer is alleen geld verdienen niet het hoogste doel. Ik ben ervan overtuigd dat hij altijd met plezier, enthousiasme en daadkracht gewerkt heeft en wens hem, zijn vrienden veel succes voor de toekomst.

 • Henk

  @ Eric. Is dat niet het ondernemersrisico ??!! Totaal geen enkel medelijde mee …..Kroymans heeft nu 350 mil ipv 400 SO …..

 • andries

  meneer wist zo goed hoe wij als dealers het moesten doen,samen met hr milco de vries
  klaar zijn voor de toekomst,jaja
  dealers uitknijpen
  datkonden ze
  dit zijn krokodilletranen

 • Adrie Visser

  Over paulineus handelen wordt niet gesproken,maar enkele maanden van te voren finance en lease er uit trekken,is vlgs mij wel degelijk handelen met voorkennis.

 • Piet

  Al die mensen die denken dat ze weten hoe het wel had gemoeten raad ik aan om ook een eigen bedrijf op te starten met alle risicos van dien.
  Het zijn vooral de banken die nu met belastinggeld gigantisch gesteund worden maar vervolgens diverse ondernemingen de nek omdraaien.
  Lijkt dit niet op maffia praktijken?

 • harrie truijen

  Frits heeft het hoog gespeeld over de ruggen van zijn medewerkers . en zichzelf buiten schot gehouen.Schande .

 • Walter

  Terwijl het opnieuw allemaal schitterend verloopt na de doorstart en met veel poeha reklame gemaakt wordt , blijf ik intussen wel wachten op mijn reeds van vorig jaar bestelde nieuwe wagen (met betaald voorschot ! ). De curator blijft maar afwachten en alles op de lange baan schuiven . De peperdure ferrari’s hebben blijkbaar voorrang op de gewonere wagens van de minder gefortuneerden …

 • Ex-Werknemer

  Het is jammer dat dit gebeurd is maar achteraf heb ik geen spijt dat ik bij kroymans heb mogen werken.

 • Willem Wunderink

  Onze contacten dateren al van een aantal jaren terug, maar ik herinner me Frits Kroymans als een aimabel en integer mens, en ook als gedreven en inspirerend zakenman.
  Over het hoe en waarom van de teneergang is al genoeg gezegd, maar ik vermoed dat het vertrek in 2006 van de man die toch veel successen voor Kroymans heeft geboekt, Ton van Soest, alles te maken heeft gehad met de koerswijziging die uiteindelijk tot de ondergang heeft geleid. “Verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid” heet dat dan, en daar heeft Van Soest zijn conclusie getrokken. Dat had -los van de expansie op zich- nog niets te maken met de actuele problemen. Deze hebben namelijk niets met de expansie op zich te maken, Van Soest had m.i. de zaken aardig goed onder controle, maar wel alles met het financieringsbeleid en de risiscobereidheid in dat kader.
  Daarin is de laatste jaren een en ander scheef gegroeid, en natuurlijk zijn er (achteraf bezien) fouten gemaakt.
  In goede tijden wordt zo’n ontwikkeling bewonderend als bedrijfsmatige topsport onder charismatisch leiderschap omschreven, en in slechte tijden heeft men er geen goed woord voor over.
  Natuurlijk is de appel erg zuur voor de mensen die het treft, en daar past medeleven. Dat zij het wegvallen van het directe contact met de leider juist nu graag zouden vasthouden is logisch, en het steekt hen dat Frits dat nu, wellicht alleen al om praktische en misschien ook wel gezondheidsredenen, niet kan opbrengen.
  Allemaal begrijpelijk, maar ik vind het niet op zijn plaats om daarmee Frits te veroordelen, want wie kan nu werkelijk een gewogen oordeel geven?! En ter overweging: zijn er niet veel meer topondernemers -tot en met nota bene bankiers- die in deze tijden onderuit gaan op hun financieringsmodel?
  En als men zich zorgen maakt of Frits wel genoeg ellende heeft mee gemaakt en zijn verantwoordelijkheden neemt: laat mij u vertellen dat dit een man niet bepaald in de koude kleren gaat zitten! Hij heeft bovendien onnoemelijk grote bedragen uit privé vermogen tot op het laatste moment nog in het bedrijf gepompt, en alles bewogen wat in zijn vermogen lag om de zaak nog te redden.
  Dat er niettemin nog wat over is en hij privé verder kan, is hem van harte gegund. Dat hij nog volop goede vrienden heeft, die hem ook in tijden van nood bij blijven staan en in staat stellen meteen weer met een bedrijf te starten, vind ik zelfs geweldig. Het zegt iets over zijn vrienden, maar evenveel over Frits zelf!

  Dit staat echter voorop: ik wens alle direct en indirect betrokkenen sterkte en uit de grond van mijn hart toe dat men snel zijn leven weer op zal kunnen pakken en nieuwe richting geven!

  Willem Wunderink