AGM-accu’s zorgen voor sterk verbeterde prestaties in EV’s

Advertorial • Deskundigen voorspellen dat tegen 2030 meer dan de helft van alle nieuwe registraties xEV’s zullen zijn, dat wil zeggen puur op accu’s rijdende, hybride, plug-in hybride en elektrische voertuigen met brandstofcellen. VARTA is hier al op voorbereid met zijn xEV-assortiment van VARTA Silver Dynamic AGM.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Foto: VARTA

12-volt accu zorgt voor comfort- en veiligheidsfuncties

Dit komt omdat xEV’s zijn uitgerust met een 12-volt accu naast de hoogspanningsaccu. De combinatie van beide accu’s zorgt voor optimale prestaties van het voertuig: terwijl de hoogspanningsaccu de aandrijflijn voedt, zorgt de 12-volt accu voor het interne elektrische 12-volt systeem voor de ondersteuning van de comfort- en veiligheidsfuncties. Het zorgt ervoor dat een elektrisch voertuig niet alleen tijdens het rijden blijft werken, maar ook wanneer het voertuig geparkeerd is en de hoogspanningsaccu is uitgeschakeld. De 12-volt accu zorgt er bijvoorbeeld voor dat het voertuig op slot en van het slot kan worden gehaald en dat het alarmsysteem en de updates werken wanneer het voertuig staat geparkeerd. Op de weg zorgt het ervoor dat de lichten, de remmen en de stuurinrichting naar behoren functioneren voor het geval het hoogspanningssysteem tijdens het gebruik plotseling uitvalt en het voertuig veilig tot stilstand moet worden gebracht.

Gemaakt voor veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen

De geprefereerde technologie in deze multi-accusystemen is AGM. AGM-accu’s van VARTA voor xEV’s werden ontwikkeld door Clarios in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten. VARTA Silver Dynamic AGM wordt dan ook gebruikt in bijzonder veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen. Zijn eigenschappen zijn ideaal voor voertuigen met een hoge energiebehoefte, van start-stop tot elektrische voertuigen. Laboratorium- en praktijktests tonen zijn superieure prestaties aan in belangrijke aandachtsgebieden van autofabrikanten.

AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat (absorberende glasmat). De speciale AGM zuigt al het zuur in de accu op en zorgt voor een hoge cyclische stabiliteit. Hierdoor kan de accu herhaaldelijk worden opgeladen en ontladen waardoor de prestaties op een hoog niveau blijven. Dit voorkomt capaciteitsverlies door zuurstratificatie en de accu gaat drie keer langer mee dan conventionele accu’s. “Door de lange levensduur is de accu nog kostenefficiënter dan conventionele accu’s”, benadrukt Dirk Goebbels, Director Product Engineering EMEA bij Clarios, het bedrijf achter het merk VARTA. Dankzij het lekvrije ontwerp kan de AGM-accu ook worden gemonteerd op plaatsen in de auto waar een natte accu niet geschikt zou zijn, zoals in de kofferbak of onder de stoelen.

Hun geringe ladingsverlies tijdens stilstand zorgt voor een stabiele werking, zelfs bij toenemende belasting. AGM-accu’s van VARTA hebben ook een veel betere laadacceptatie dan conventionele accu’s gedurende de levensduur. Dit betekent dat de accu sneller is opgeladen, zelfs tijdens frequente korte ritten en ritten in de stad. Bovendien blijven de prestaties van de AGM-accu gedurende de hele levensduur stabiel. De versterkte polypropyleen behuizing en de sterke verbindingen die op ruwe wegen zijn getest, zorgen ook voor een uitstekende trillingsbestendigheid.

Toonaangevende leverancier van alle grote voertuigfabrikanten

Clarios is de grootste fabrikant van 12-volt autoaccu’s ter wereld en de belangrijkste leverancier van alle grote voertuigfabrikanten zoals BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Bijgevolg zijn zes op de tien nieuw geproduceerde voertuigen in Europa uitgerust met een accu van Clarios.

VARTA’s volledige xEV-assortiment omvat al meer dan 90 procent van de voertuigen in Europa die in het xEV-segment vallen. Het bestaat uit geavanceerde laagspanningsaccu’s die perfect zijn als aanvulling op de hoogspanningsaccu’s van volledig hybride, plug-in hybride en door accu’s aangedreven elektrische voertuigen. Het assortiment is ontworpen om tot 2025 en daarna aan de behoeften van de klant te voldoen en zal worden uitgebreid afhankelijk van de marktbehoeften en -ontwikkelingen.

AGM-accu’s voor xEV’s kunnen in onafhankelijke garages worden vervangen, op soortgelijke wijze als bij voertuigen met een verbrandingsmotor. “VARTA-partnergarages garanderen hun klanten een gelijkwaardige vervanging van de accu van de oorspronkelijke fabrikant, zelfs voor xEV’s”, belooft Dirk Goebbels.

Kijk voor meer informatie op: https://varta-partner-portal.com/local-news/varta-xev-page

AGM-accu’s zorgen voor sterk verbeterde prestaties in EV’s | Automotive Online

AGM-accu’s zorgen voor sterk verbeterde prestaties in EV’s

Advertorial • Deskundigen voorspellen dat tegen 2030 meer dan de helft van alle nieuwe registraties xEV’s zullen zijn, dat wil zeggen puur op accu’s rijdende, hybride, plug-in hybride en elektrische voertuigen met brandstofcellen. VARTA is hier al op voorbereid met zijn xEV-assortiment van VARTA Silver Dynamic AGM.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
• Laatste update:
Foto: VARTA

12-volt accu zorgt voor comfort- en veiligheidsfuncties

Dit komt omdat xEV’s zijn uitgerust met een 12-volt accu naast de hoogspanningsaccu. De combinatie van beide accu’s zorgt voor optimale prestaties van het voertuig: terwijl de hoogspanningsaccu de aandrijflijn voedt, zorgt de 12-volt accu voor het interne elektrische 12-volt systeem voor de ondersteuning van de comfort- en veiligheidsfuncties. Het zorgt ervoor dat een elektrisch voertuig niet alleen tijdens het rijden blijft werken, maar ook wanneer het voertuig geparkeerd is en de hoogspanningsaccu is uitgeschakeld. De 12-volt accu zorgt er bijvoorbeeld voor dat het voertuig op slot en van het slot kan worden gehaald en dat het alarmsysteem en de updates werken wanneer het voertuig staat geparkeerd. Op de weg zorgt het ervoor dat de lichten, de remmen en de stuurinrichting naar behoren functioneren voor het geval het hoogspanningssysteem tijdens het gebruik plotseling uitvalt en het voertuig veilig tot stilstand moet worden gebracht.

Gemaakt voor veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen

De geprefereerde technologie in deze multi-accusystemen is AGM. AGM-accu’s van VARTA voor xEV’s werden ontwikkeld door Clarios in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten. VARTA Silver Dynamic AGM wordt dan ook gebruikt in bijzonder veeleisende voertuigplatforms en -toepassingen. Zijn eigenschappen zijn ideaal voor voertuigen met een hoge energiebehoefte, van start-stop tot elektrische voertuigen. Laboratorium- en praktijktests tonen zijn superieure prestaties aan in belangrijke aandachtsgebieden van autofabrikanten.

AGM is de afkorting van Absorbent Glass Mat (absorberende glasmat). De speciale AGM zuigt al het zuur in de accu op en zorgt voor een hoge cyclische stabiliteit. Hierdoor kan de accu herhaaldelijk worden opgeladen en ontladen waardoor de prestaties op een hoog niveau blijven. Dit voorkomt capaciteitsverlies door zuurstratificatie en de accu gaat drie keer langer mee dan conventionele accu’s. “Door de lange levensduur is de accu nog kostenefficiënter dan conventionele accu’s”, benadrukt Dirk Goebbels, Director Product Engineering EMEA bij Clarios, het bedrijf achter het merk VARTA. Dankzij het lekvrije ontwerp kan de AGM-accu ook worden gemonteerd op plaatsen in de auto waar een natte accu niet geschikt zou zijn, zoals in de kofferbak of onder de stoelen.

Hun geringe ladingsverlies tijdens stilstand zorgt voor een stabiele werking, zelfs bij toenemende belasting. AGM-accu’s van VARTA hebben ook een veel betere laadacceptatie dan conventionele accu’s gedurende de levensduur. Dit betekent dat de accu sneller is opgeladen, zelfs tijdens frequente korte ritten en ritten in de stad. Bovendien blijven de prestaties van de AGM-accu gedurende de hele levensduur stabiel. De versterkte polypropyleen behuizing en de sterke verbindingen die op ruwe wegen zijn getest, zorgen ook voor een uitstekende trillingsbestendigheid.

Toonaangevende leverancier van alle grote voertuigfabrikanten

Clarios is de grootste fabrikant van 12-volt autoaccu’s ter wereld en de belangrijkste leverancier van alle grote voertuigfabrikanten zoals BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Bijgevolg zijn zes op de tien nieuw geproduceerde voertuigen in Europa uitgerust met een accu van Clarios.

VARTA’s volledige xEV-assortiment omvat al meer dan 90 procent van de voertuigen in Europa die in het xEV-segment vallen. Het bestaat uit geavanceerde laagspanningsaccu’s die perfect zijn als aanvulling op de hoogspanningsaccu’s van volledig hybride, plug-in hybride en door accu’s aangedreven elektrische voertuigen. Het assortiment is ontworpen om tot 2025 en daarna aan de behoeften van de klant te voldoen en zal worden uitgebreid afhankelijk van de marktbehoeften en -ontwikkelingen.

AGM-accu’s voor xEV’s kunnen in onafhankelijke garages worden vervangen, op soortgelijke wijze als bij voertuigen met een verbrandingsmotor. “VARTA-partnergarages garanderen hun klanten een gelijkwaardige vervanging van de accu van de oorspronkelijke fabrikant, zelfs voor xEV’s”, belooft Dirk Goebbels.

Kijk voor meer informatie op: https://varta-partner-portal.com/local-news/varta-xev-page