ABS gaat internationaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Internationaal opererende verzekeraars en leasemaatschappijen benchmarken steeds vaker tussen de Europese landen, en zien dan dat in de Nederlandse markt het schadeproces professioneler is ingericht; bijvoorbeeld op het gebied van automatisering”, aldus Klaassen. “Op basis daarvan concluderen we dat er in andere landen behoefte is aan professionele schadeketens. En wij kunnen met onze expertise en automatiseringssysteem een veel grotere markt bedienen dan alleen Nederland.”

ABS komt in ieder geval in België bekenden tegen: ASN en Care maakten eerder al de overstap. “Dat is geen probleem, er is nog ruimte genoeg voor professionele ketens”, aldus Klaassen. 

In zowel België als Duitsland wordt een team aangesteld om de formule uit te rollen. “De licentie is van ons, maar wij weten natuurlijk niet exact hoe de Duitse en Belgische markt in elkaar zitten. Daar heb je mensen uit die markten zelf voor nodig.”

De eerste taak van Klaassen is dan ook om een `landenteam` te formeren om vervolgens de formule uit te rollen. “We hebben dan ook nog geen doelstellingen op het gebied van aantal vestigingen. De internationale bv is de eerste stap, en een belangrijke.”

Klaassen blijft bij ABS Nederland betrokken als directeur Zakelijke Klanten en in die hoedanigheid aanspreekpunt namens de keten. Zijn overige taken als directeur worden verdeeld onder de twee andere directieleden, Ton Hermus en Jan Bolongino. Er wordt geen nieuwe algemeen directeur aangesteld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.