Exportcongres: ‘branche moet kennisachterstand wegwerken’ (video)

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Meer regels betekent ook dat iedereen goed moet opletten of er wel binnen de lijntjes gewerkt wordt, maar ik denk niet dat er een auto minder om geëxporteerd zal worden”, dat zei Oscar Hollink, dagvoorzitter van het eerste Nationaal Exportcongres, dat gisteren gehouden werd op het voormalig Grensland-terrein in het Duitse Weeze. Hollink was daar jarenlang directeur van Grensland.

Kleine nalatigheden kunnen immers grote gevolgen hebben, stelde Remco Westerbroek, manager bij exportdienstverlener VDC, al eerder. Op het evenement kwamen 200 gasten af en er waren presentaties bij te wonen van onder meer de RDW en Dekra.

Rotte appels
Tijdens de presentaties viel op dat de verwachting is dat de wet- en regelgeving strenger wordt. “Er zijn een paar rotte appels werkzaam in de branche, waar nu de hele sector last van heeft”, stelt Joël Wessels, belastingdeskundige bij Loyens & Loeff. Dat heeft ertoe geleid dat de branche door de Belastingdienst nauw in de gaten wordt gehouden. “Een aantal mensen zal zich nog wel even achter de oren krabben. Maar vandaag is duidelijk geworden dat het risico op problemen achteraf te beperken is”, aldus Hollink.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van het Nationaal Exportcongres van 13 oktober 2015.

Het evenement is mogelijk gemaakt door de partners Autoinspectie.nl, In de Wal Auto`sExportwagen.eu/mobile.deBCA Group en VDC. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.