Nieuwe Facom-tang kost halve kracht

Redactie Redactie
• Laatste update:
De nieuwe tang werkt andersom (foto: Facom)

De handgrepen van deze Facom 192T.18UPE zijkniptang zijn aan de achterkant met elkaar verbonden in plaats van de aan de voorkant. Volgens de Franse fabrikant van handgereedschappen zorgt deze nieuwe hefboomconstructie er voor dat de gebruiker 50 procent minder kracht hoeft te gebruiken bij het knippen. 

Facom ontwikkelde de tang om spier- en gewrichtsklachten te voorkomen die veroorzaakt worden door steeds dezelfde beweging van de handen. Klachten vergelijkbaar met een muis- of tennisarm. De tang kan pianosnaren tot en met 3 millimeter doorknippen en overstijgt daarmee de vereisten van de ISO 5789 norm.

 

Nieuwe Facom-tang kost halve kracht | Automotive Online

Nieuwe Facom-tang kost halve kracht

Redactie Redactie
• Laatste update:
De nieuwe tang werkt andersom (foto: Facom)

De handgrepen van deze Facom 192T.18UPE zijkniptang zijn aan de achterkant met elkaar verbonden in plaats van de aan de voorkant. Volgens de Franse fabrikant van handgereedschappen zorgt deze nieuwe hefboomconstructie er voor dat de gebruiker 50 procent minder kracht hoeft te gebruiken bij het knippen. 

Facom ontwikkelde de tang om spier- en gewrichtsklachten te voorkomen die veroorzaakt worden door steeds dezelfde beweging van de handen. Klachten vergelijkbaar met een muis- of tennisarm. De tang kan pianosnaren tot en met 3 millimeter doorknippen en overstijgt daarmee de vereisten van de ISO 5789 norm.