Bosch vervangt KTS diagnoselijn

Redactie Redactie
• Laatste update:

De KTS 560 en 590 kunnen daarnaast nu tegelijkertijd tot maximaal drie CAN-interfaces en drie K-/L-lijn interfaces gebruiken. Een bluetooth klasse 1-verbinding maakt verbinding met de computer van het garagebedrijf en laat overal in de werkplaats een mobiel gebruik van de modules toe.

Verder werd de meetapparatuur (multimeter in KTS 560 en scope in KTS 590) volgens Bosch twee keer zo snel en zo nauwkeurig als in zijn voorgangers.

Ethernet
Bosch is naar eigen zeggen de eerste leverancier van universele diagnoseapparatuur die werkt met de nieuwe op ethernet-gebaseerde diagnose-interface. De nieuwste modellen van meeste Europese autofabrikanten zijn al met een ethernet-voertuignetwerk uitgerust. De Volvo XC90 is de eerste auto op de markt die bovendien complete diagnose via ethernet toelaat. De diagnosesoftware van Bosch detecteert automatisch wanneer de ethernet-interface geactiveerd moet worden.

Tablet
Naast de KTS-interfaces werd ook de DCU 100 werkplaatstablet opgefrist. Zo kreeg de DCU 100 een nieuwe processor en is de conventionele harde schijf vervangen door een 256 gigabyte SSD-geheugen, vier gigabyte aan RAM-geheugen, Windows 10- besturingssysteem en USB 3.0-interfaces.

Gecombineerd met de KTS 560 wordt de DCU 100 als pakket geleverd onder de naam KTS 460. Naast een tablet heeft Bosch ook een laptop die zonder toetsenbord als tablet te gebruiken is, de DCU 220. Deze is als pakket is leverbaar in combinatie met zowel de KTS 560 als de KTS 590. 

Bosch presenteerde afgelopen maand op de Automechanika zijn Connected Repair Software die diagnoseapparaten in werkplaatsen met elkaar verbindt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosch vervangt KTS diagnoselijn | Automotive Online

Bosch vervangt KTS diagnoselijn

Redactie Redactie
• Laatste update:

De KTS 560 en 590 kunnen daarnaast nu tegelijkertijd tot maximaal drie CAN-interfaces en drie K-/L-lijn interfaces gebruiken. Een bluetooth klasse 1-verbinding maakt verbinding met de computer van het garagebedrijf en laat overal in de werkplaats een mobiel gebruik van de modules toe.

Verder werd de meetapparatuur (multimeter in KTS 560 en scope in KTS 590) volgens Bosch twee keer zo snel en zo nauwkeurig als in zijn voorgangers.

Ethernet
Bosch is naar eigen zeggen de eerste leverancier van universele diagnoseapparatuur die werkt met de nieuwe op ethernet-gebaseerde diagnose-interface. De nieuwste modellen van meeste Europese autofabrikanten zijn al met een ethernet-voertuignetwerk uitgerust. De Volvo XC90 is de eerste auto op de markt die bovendien complete diagnose via ethernet toelaat. De diagnosesoftware van Bosch detecteert automatisch wanneer de ethernet-interface geactiveerd moet worden.

Tablet
Naast de KTS-interfaces werd ook de DCU 100 werkplaatstablet opgefrist. Zo kreeg de DCU 100 een nieuwe processor en is de conventionele harde schijf vervangen door een 256 gigabyte SSD-geheugen, vier gigabyte aan RAM-geheugen, Windows 10- besturingssysteem en USB 3.0-interfaces.

Gecombineerd met de KTS 560 wordt de DCU 100 als pakket geleverd onder de naam KTS 460. Naast een tablet heeft Bosch ook een laptop die zonder toetsenbord als tablet te gebruiken is, de DCU 220. Deze is als pakket is leverbaar in combinatie met zowel de KTS 560 als de KTS 590. 

Bosch presenteerde afgelopen maand op de Automechanika zijn Connected Repair Software die diagnoseapparaten in werkplaatsen met elkaar verbindt. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.