ANWB winterbandentest: Continental en Dunlop krijgen meeste sterren

Redactie Redactie
Voor deze test werd de Volkswagen Golf VII gebruikt als testauto, in drie verschillende uitvoeringen. (Foto: ANWB)

Er werden twee bandenmaten onder de loep genomen door de ANWB: de 205/55 R 16 H en de 175/65 R 14 T. Voor deze test werd de Volkswagen Golf VII gebruikt als testauto, in drie verschillende uitvoeringen.

Meest verkochte maat

De bandenmaat 205/55 R 16 H is één van de meest verkochte bandenmaten en van de onderzochte banden haalden drie banden vier sterren. Dit zijn de Continental Wintercontact TS860, Goodyear Ultragrip 9 en Dunlop Winter Sport 5. Daarachter haalden elf banden drie sterren en scoren hiermee voldoende. Één band haalde slechts één ster en wordt hierdoor afgeraden; de Laufenn I FIT LW31.

Stadsautobanden

In de maat 175/65 R 14 T bereikten twee banden een score van vier sterren; Continental Wintercontact TS860 en Dunlop Winter Response 2. Waarmee Continental en Dunlop de enigen zijn die in beide categorieën vier sterren wisten te behalen. Acht banden haalden een resultaat van drie sterren. Ook in deze categorie bleek er een band te zijn die slechts één ster wist te halen; Nankang Snow SV-3. De bandenmaat 175/65 R 14 T vinden we vooral onder stadsauto’s en kleine middenklassers, zoals de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta, Kia Picanto en Volkswagen Up.

Vorig jaar conculdeerde de ANWB dat sommige winterbanden slechter waren dan zomerbanden in winter.

Lees meer op Automotive Management.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ANWB winterbandentest: Continental en Dunlop krijgen meeste sterren | Automotive Online

ANWB winterbandentest: Continental en Dunlop krijgen meeste sterren

Redactie Redactie
Voor deze test werd de Volkswagen Golf VII gebruikt als testauto, in drie verschillende uitvoeringen. (Foto: ANWB)

Er werden twee bandenmaten onder de loep genomen door de ANWB: de 205/55 R 16 H en de 175/65 R 14 T. Voor deze test werd de Volkswagen Golf VII gebruikt als testauto, in drie verschillende uitvoeringen.

Meest verkochte maat

De bandenmaat 205/55 R 16 H is één van de meest verkochte bandenmaten en van de onderzochte banden haalden drie banden vier sterren. Dit zijn de Continental Wintercontact TS860, Goodyear Ultragrip 9 en Dunlop Winter Sport 5. Daarachter haalden elf banden drie sterren en scoren hiermee voldoende. Één band haalde slechts één ster en wordt hierdoor afgeraden; de Laufenn I FIT LW31.

Stadsautobanden

In de maat 175/65 R 14 T bereikten twee banden een score van vier sterren; Continental Wintercontact TS860 en Dunlop Winter Response 2. Waarmee Continental en Dunlop de enigen zijn die in beide categorieën vier sterren wisten te behalen. Acht banden haalden een resultaat van drie sterren. Ook in deze categorie bleek er een band te zijn die slechts één ster wist te halen; Nankang Snow SV-3. De bandenmaat 175/65 R 14 T vinden we vooral onder stadsauto’s en kleine middenklassers, zoals de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta, Kia Picanto en Volkswagen Up.

Vorig jaar conculdeerde de ANWB dat sommige winterbanden slechter waren dan zomerbanden in winter.

Lees meer op Automotive Management.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.