Test de Tester | testpanel neemt Autocom onder de loep

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Autocom

De Autocom CDP+ Cars werd tot nu toe door acht verschillende panelleden aan de tand gevoeld. Vier monteurs bij een universeel autobedrijf, twee diagnose-experts en twee wegenwachten. Wat vinden zij van de hardware, de software, het vastleggen van gegevens en de ondersteuning van leverancier Diagnoses. Kwamen zij extra functies tegen? Zouden ze hem zelf aanschaffen of adviseren en welke min- en pluspunten noteerden zij?

Hardware 

De hardware bestaat in het geval van de Autocom enkel uit een VCI en een kabel. De afleesbaarheid van het scherm en de bediening van de knoppen hangt in dit geval dus af van de eigen laptop. Het formaat van de VCI is met een hoogte van 150 millimeter, een breedte van 85 millimeter en een diepte van 30 millimeter compact te noemen. Het kastje weegt ongeveer 500 gram. Bekijk de specificaties van de Autocom CDP+ Cars in de Automotive Productvergelijker. 

Van de universele garagisten vinden Arjo van Dijk, Selman Aypay en Sijbren Oevering de bediening en de hanteerbaarheid van de hardware ‘normaal’ Maarten Muller vult twee keer ‘Uitstekend’ in. Diagnose-experts Iwan Kennis en Anton van der Linden vinden de bediening en hanteerbaarheid ook ‘Normaal’. De wegenwachten Remko Kalbfleish en Maarten Peters vinden beide punten om begrijpelijke redenen voor verbetering vatbaar. “Voor ons werk is een aparte computer niet makkelijk. Doet echter niks af aan het bedieningsgemak en de mogelijkheden van de Autocom”, schrijft Peters in zijn verslag. Zijn collega vindt een standalone tester ook handiger in een auto en langs de kant van de weg. “Je moet altijd een geladen laptop mee hebben voor deze tester.”

Software

Over de software zijn alle panelleden het wel met elkaar eens: De voertuigselectie, het selecteren van regeleenheden en de navigatie binnen een regeleenheid is ‘uitstekend’. Wellicht speelt mee dat op Selman en Maarten Peters na iedereen al eens met de Autocom werkte of er zelf een heeft. 

Opslaan en printen

Het vastleggen van foutcodes, meetwaarden en diagnose-sessies krijgt van de garagisten drie keer het oordeel ‘Normaal’ en één keer ‘Uitstekend’. Bij de experts vinkt Iwan Kennis drie keer ‘Normaal’ aan en Anton van der Linden drie keer ‘Uitstekend’. Bij de Wegenwacht worden deze drie criteria allemaal met ‘Normaal’ beoordeeld.

Extra functies

Als extra functies noteerde Remko Kalbfleisch VIN-herkenning en Selman Aypay noteerde dat de software de locatie van de OBD-poort aangeeft. Anton van der Linden meldt dat deze tester extra informatie geeft zoals uitleg bij programmeren/coderen.  

Ondersteuning

Op Arjo en Iwan na deed niemand een beroep op leverancier Eric Streurman voor ondersteuning. De bereikbaarheid, de reactietijd en kwaliteit van de ondersteuning was volgens hen goed en in lijn met ondersteuningsbehoefte. “De installatie en werking zijn prima”, schrijft Remko. “Geen ondersteuning nodig gehad.”

Geschikt/ongeschikt

Het algemene beeld dat Arjo heeft van deze tester is dat hij geschikt voor zijn werkzaamheden. “Als basistester binnen een bedrijf voldoet de tester, maar hij biedt geen extra’s binnen het systeem. Zoals een bedradingsschema of min/max. waarden.” Van de acht panelleden vinden zes mensen de Automcom geschikt voor hun eigen bedrijf en zouden vijf leden hem ook aanbevelen bij anderen. Bekijk de volledige reviews in de Automotive Productvergelijker om te zien op welke auto’s het panel deze tester uitprobeerde.

Pluspunten

 • Eenvoudig en duidelijk navigeren
 • De vele mogelijkheden
 • Simpele layout
 • Flightrecorder
 • Mooi systeem
 • Overzichtelijk
 • Fijn te bedienen
 • Eenvoudige bediening
 • Werkt eigenlijk steeds beter
 • Degelijk
 • Duidelijk
 • Installatie op laptop is eenvoudig
 • Overzichtelijke interface
 • Snelheid workflow

Minpunten

 • Weinig onderscheidend vermogen
 • Meer diepgang gewenst bij Franse merken
 • Probeer het klonen tegen te gaan. Er zijn nu teveel kopieën in de handel voor hele lage prijzen
 • Niet handig langs de weg
 • Mag sneller
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Test de Tester | testpanel neemt Autocom onder de loep | Automotive Online

Test de Tester | testpanel neemt Autocom onder de loep

Redactie Redactie
• Laatste update:
Foto: Autocom

De Autocom CDP+ Cars werd tot nu toe door acht verschillende panelleden aan de tand gevoeld. Vier monteurs bij een universeel autobedrijf, twee diagnose-experts en twee wegenwachten. Wat vinden zij van de hardware, de software, het vastleggen van gegevens en de ondersteuning van leverancier Diagnoses. Kwamen zij extra functies tegen? Zouden ze hem zelf aanschaffen of adviseren en welke min- en pluspunten noteerden zij?

Hardware 

De hardware bestaat in het geval van de Autocom enkel uit een VCI en een kabel. De afleesbaarheid van het scherm en de bediening van de knoppen hangt in dit geval dus af van de eigen laptop. Het formaat van de VCI is met een hoogte van 150 millimeter, een breedte van 85 millimeter en een diepte van 30 millimeter compact te noemen. Het kastje weegt ongeveer 500 gram. Bekijk de specificaties van de Autocom CDP+ Cars in de Automotive Productvergelijker. 

Van de universele garagisten vinden Arjo van Dijk, Selman Aypay en Sijbren Oevering de bediening en de hanteerbaarheid van de hardware ‘normaal’ Maarten Muller vult twee keer ‘Uitstekend’ in. Diagnose-experts Iwan Kennis en Anton van der Linden vinden de bediening en hanteerbaarheid ook ‘Normaal’. De wegenwachten Remko Kalbfleish en Maarten Peters vinden beide punten om begrijpelijke redenen voor verbetering vatbaar. “Voor ons werk is een aparte computer niet makkelijk. Doet echter niks af aan het bedieningsgemak en de mogelijkheden van de Autocom”, schrijft Peters in zijn verslag. Zijn collega vindt een standalone tester ook handiger in een auto en langs de kant van de weg. “Je moet altijd een geladen laptop mee hebben voor deze tester.”

Software

Over de software zijn alle panelleden het wel met elkaar eens: De voertuigselectie, het selecteren van regeleenheden en de navigatie binnen een regeleenheid is ‘uitstekend’. Wellicht speelt mee dat op Selman en Maarten Peters na iedereen al eens met de Autocom werkte of er zelf een heeft. 

Opslaan en printen

Het vastleggen van foutcodes, meetwaarden en diagnose-sessies krijgt van de garagisten drie keer het oordeel ‘Normaal’ en één keer ‘Uitstekend’. Bij de experts vinkt Iwan Kennis drie keer ‘Normaal’ aan en Anton van der Linden drie keer ‘Uitstekend’. Bij de Wegenwacht worden deze drie criteria allemaal met ‘Normaal’ beoordeeld.

Extra functies

Als extra functies noteerde Remko Kalbfleisch VIN-herkenning en Selman Aypay noteerde dat de software de locatie van de OBD-poort aangeeft. Anton van der Linden meldt dat deze tester extra informatie geeft zoals uitleg bij programmeren/coderen.  

Ondersteuning

Op Arjo en Iwan na deed niemand een beroep op leverancier Eric Streurman voor ondersteuning. De bereikbaarheid, de reactietijd en kwaliteit van de ondersteuning was volgens hen goed en in lijn met ondersteuningsbehoefte. “De installatie en werking zijn prima”, schrijft Remko. “Geen ondersteuning nodig gehad.”

Geschikt/ongeschikt

Het algemene beeld dat Arjo heeft van deze tester is dat hij geschikt voor zijn werkzaamheden. “Als basistester binnen een bedrijf voldoet de tester, maar hij biedt geen extra’s binnen het systeem. Zoals een bedradingsschema of min/max. waarden.” Van de acht panelleden vinden zes mensen de Automcom geschikt voor hun eigen bedrijf en zouden vijf leden hem ook aanbevelen bij anderen. Bekijk de volledige reviews in de Automotive Productvergelijker om te zien op welke auto’s het panel deze tester uitprobeerde.

Pluspunten

 • Eenvoudig en duidelijk navigeren
 • De vele mogelijkheden
 • Simpele layout
 • Flightrecorder
 • Mooi systeem
 • Overzichtelijk
 • Fijn te bedienen
 • Eenvoudige bediening
 • Werkt eigenlijk steeds beter
 • Degelijk
 • Duidelijk
 • Installatie op laptop is eenvoudig
 • Overzichtelijke interface
 • Snelheid workflow

Minpunten

 • Weinig onderscheidend vermogen
 • Meer diepgang gewenst bij Franse merken
 • Probeer het klonen tegen te gaan. Er zijn nu teveel kopieën in de handel voor hele lage prijzen
 • Niet handig langs de weg
 • Mag sneller
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.