Ford gaat Vodafone-modems inbouwen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de FordPass en FordPass Connect app’s kan de bereider onder andere het oliepeil, de bandenspanning en de staat van de accu controleren. Ook is het mogelijk om op afstand deuren te openen en te sluiten, het brandstofniveau te controleren en te zien waar de auto staat. In het persbericht van Ford wordt niet gesproken over assistentiesystemen zoals Opel Onstar. Met het telematicasysteem kan de Opel bestuurder met één druk op de knop contact opnemen met een persoonlijke assistent. De assistent kan onder andere op afstand een route in het navigatiesysteem van de auto instellen.      

Rijdende Wi-Fi hotspot

Verbonden voertuigen kunnen met Live Traffic realtime updates versturen en ontvangen en zo files voorkomen door achteropkomend verkeer te waarschuwen. In geval van nood, kan het voertuig automatisch via e-call –dat iedere personenauto en bedrijfswagen vanaf 2018 verplicht aan boord moet hebben– hulpdiensten inschakelen. Ook is het mogelijk om van je toekomstige Ford een rijdende Wi-Fi hotspot te maken.

Vanaf 2018 worden alle Fords die van de band rollen standaard voorbereid en van de benodigde hardware voorzien. Eigenaren van een aantal Ford-modellen in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kunnen de toepassingen al gebruiken. Italië en Spanje volgen later dit jaar. Steeds meer autofabrikanten introduceren telematicasystemen in nieuwe auto’s.  

De Provincie Limburg startte onlangs een project Project Garage 4.0 om personeel in autobranche klaar te stomen voor auto’s en telematicasystemen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ford gaat Vodafone-modems inbouwen | Automotive Online

Ford gaat Vodafone-modems inbouwen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met de FordPass en FordPass Connect app’s kan de bereider onder andere het oliepeil, de bandenspanning en de staat van de accu controleren. Ook is het mogelijk om op afstand deuren te openen en te sluiten, het brandstofniveau te controleren en te zien waar de auto staat. In het persbericht van Ford wordt niet gesproken over assistentiesystemen zoals Opel Onstar. Met het telematicasysteem kan de Opel bestuurder met één druk op de knop contact opnemen met een persoonlijke assistent. De assistent kan onder andere op afstand een route in het navigatiesysteem van de auto instellen.      

Rijdende Wi-Fi hotspot

Verbonden voertuigen kunnen met Live Traffic realtime updates versturen en ontvangen en zo files voorkomen door achteropkomend verkeer te waarschuwen. In geval van nood, kan het voertuig automatisch via e-call –dat iedere personenauto en bedrijfswagen vanaf 2018 verplicht aan boord moet hebben– hulpdiensten inschakelen. Ook is het mogelijk om van je toekomstige Ford een rijdende Wi-Fi hotspot te maken.

Vanaf 2018 worden alle Fords die van de band rollen standaard voorbereid en van de benodigde hardware voorzien. Eigenaren van een aantal Ford-modellen in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kunnen de toepassingen al gebruiken. Italië en Spanje volgen later dit jaar. Steeds meer autofabrikanten introduceren telematicasystemen in nieuwe auto’s.  

De Provincie Limburg startte onlangs een project Project Garage 4.0 om personeel in autobranche klaar te stomen voor auto’s en telematicasystemen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.