Tunap dpf-reiniger ook voor Euro 6-diesels

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Tunap Microflex partikelfilterreiniging is getest door Tüv Thuringen en geschikt bevonden voor het reiningen van dpf’s van Euro 6-diesels. Verder werd het product getest door branchevereniging Vert Association en aanbevolen als de ‘Best Available Technology’.

Vert staat voor Verification Emission Reduction Technologies. Binnen deze organisatie zijn fabrikanten van motoren, roetfilters en uitlaatgasreinigingssystemen verenigd. De doelstelling van Vert is het vinden en promoten van de beste beschikbare technologieën voor uitstootvermindering.

Het systeem van Tunap bestaat uit een reinigingsvloeistof die door middel van een spuitpistool en sonde rechtstreeks op het filter wordt gespoten. Dit gaat via de bestaande openingen in het filter. Sleutelwerk blijft beperkt tot het losschroeven van bijvoorbeeld een sensor zodat de sonde in het filterhuis gestoken kan worden. Volgens Tunap maakt de reiniger vastzittende roet en as los zonder resten achter te laten.

Dit proces neemt enkele uren in beslag. Maar levert daarmee een aanzienlijke tijdsbesparing op ten opzichte van het volledig demonteren van het filter en het laten reinigen door een externe partij.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tunap dpf-reiniger ook voor Euro 6-diesels | Automotive Online

Tunap dpf-reiniger ook voor Euro 6-diesels

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Tunap Microflex partikelfilterreiniging is getest door Tüv Thuringen en geschikt bevonden voor het reiningen van dpf’s van Euro 6-diesels. Verder werd het product getest door branchevereniging Vert Association en aanbevolen als de ‘Best Available Technology’.

Vert staat voor Verification Emission Reduction Technologies. Binnen deze organisatie zijn fabrikanten van motoren, roetfilters en uitlaatgasreinigingssystemen verenigd. De doelstelling van Vert is het vinden en promoten van de beste beschikbare technologieën voor uitstootvermindering.

Het systeem van Tunap bestaat uit een reinigingsvloeistof die door middel van een spuitpistool en sonde rechtstreeks op het filter wordt gespoten. Dit gaat via de bestaande openingen in het filter. Sleutelwerk blijft beperkt tot het losschroeven van bijvoorbeeld een sensor zodat de sonde in het filterhuis gestoken kan worden. Volgens Tunap maakt de reiniger vastzittende roet en as los zonder resten achter te laten.

Dit proces neemt enkele uren in beslag. Maar levert daarmee een aanzienlijke tijdsbesparing op ten opzichte van het volledig demonteren van het filter en het laten reinigen door een externe partij.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.