Autobild: Goodyear heeft beste vierseizoenenband

Redactie Redactie
• Laatste update:

De banden werden getest onder een Volkswagen Golf met bandenmaat 195/65 R15. Autobild verwachtte initieel dat de Michelin CrossClimate de Goodyear eenvoudig zou verslaan, maar niets bleek minder waar.

Nankang ‘not recommended’
Hoewel Goodyear dit jaar als beste uit de bus komt, is Michelin, net als Pirelli, Vredestein en Hankook een goede alternatieve keus. Nokian, Uniroyal, Sava en Nexen zijn door Autobild als ‘bevredigend’ aangemerkt. Nankang kun je beter links laten liggen, want die noemt Autobild ‘not recommended’.

De Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 moest het in de test opnemen tegen de Michelin CrossClimate, Pirelli Cinturato All Season, Vredestein Quatrac 5, Hankook Optimo 4S, Nokian Weatherproof, Uniroyal AllSeasonExpert, Sava Adapto HP, Nexen N’Priz 4S en Nakang Winter Activa N-607+ opnemen die respectievelijk op de tweede tot en met tiende plaats eindigden.

Vorig jaar beoordeelde het Engelse automagazine Auto Express de Nokian Weatherproof als beste vierseizoenenband

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.