Jerrycans Rowe voor de helft van gerecycled materiaal

Jerrycans • De klant zal niet iets in de prijs merken door de verandering.
Redactie Redactie
(Foto: Rowe)

De plastic jerrycans of flessen waar Rowe olieproducten in worden geleverd, bestaan vanaf nu voor minstens de helft uit gerecycled materiaal. Dochterbedrijf Palbo GmbH heeft de eerste jerrycans met een hoger aandeel recyclate geproduceerd, meldt Rowe in een persbericht.

De meer duurzame verpakkingen leiden niet tot hogere kosten voor de klanten, aldus het bedrijf. De bestaande voorraad met een recyclate gehalte van 20 procent zullen voorlopig ook nog gebruikt worden.

Sandro Schuck, ceo van Palbo GmbH: “Na onze uitgebreide testen kunnen we garanderen dat de jerrycans van de hoge dichtheid polyethylene (HDPE) mix in het nieuwe materiaal dezelfde prestaties leveren als de vorige jerrycans en flessen. We hebben niet alleen het materiaal uitgebreid getest maar de jerrycans ook onderworpen aan rigoureuze testen onder praktische omstandigheden.’’

Jerrycans Rowe voor de helft van gerecycled materiaal | Automotive Online

Jerrycans Rowe voor de helft van gerecycled materiaal

Jerrycans • De klant zal niet iets in de prijs merken door de verandering.
Redactie Redactie
(Foto: Rowe)

De plastic jerrycans of flessen waar Rowe olieproducten in worden geleverd, bestaan vanaf nu voor minstens de helft uit gerecycled materiaal. Dochterbedrijf Palbo GmbH heeft de eerste jerrycans met een hoger aandeel recyclate geproduceerd, meldt Rowe in een persbericht.

De meer duurzame verpakkingen leiden niet tot hogere kosten voor de klanten, aldus het bedrijf. De bestaande voorraad met een recyclate gehalte van 20 procent zullen voorlopig ook nog gebruikt worden.

Sandro Schuck, ceo van Palbo GmbH: “Na onze uitgebreide testen kunnen we garanderen dat de jerrycans van de hoge dichtheid polyethylene (HDPE) mix in het nieuwe materiaal dezelfde prestaties leveren als de vorige jerrycans en flessen. We hebben niet alleen het materiaal uitgebreid getest maar de jerrycans ook onderworpen aan rigoureuze testen onder praktische omstandigheden.’’