Amerikaanse BBB zet klauwen in Europa

Overname • Het is de zoveelste acquisitie voor het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: BBB)

De Amerikaanse onderdelenfabrikant BBB Industries heeft het Poolse Inter-Turbo overgenomen. Dat volgt op de acquisitie vorig jaar van de Deense fabrikant van remklauwen Budweg Caliper en enkele andere overnames in Europa sinds 2019, laat BBB weten in een persbericht.

Inter-Turbo is gevestigd in Katowice en fabriceert turbochargers, injectoren en dieseldeeltjes filters. Het in 2009 gestichte bedrijf voert meer dan 16.000 modellen turbochargers en een uitgebreide reeks injectiesystemen. De overname is formeel geregeld via Budweg Caliper. BBB geeft verder geen financiële details over de transactie.

‘’Inter-Turbo is een erkend merk met een uitstekende reputatie en deze acquisitie loopt parallel met die van Budweg Calipers in 2022. Met de acquisitie van Inter-Turbo zetten we een nieuwe belangrijke stap naar het creëren van een gevarieerd aanbod dat het succes van onze line-up in Noord-Amerika weerspiegelt’’, aldus Duygu Seker, President BBB Europe.

Het in Mobile, Alabama, gevestigde familiebedrijf BBB Industries noemt zich wereldleider in de duurzame fabricage van starters, dynamo’s, hydraulische en lucht remschijf-klauwen, zowel hydraulische als elektrische stuurbekrachtingsproducten en turbochargers voor de aftermarket sector. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Spanje terwijl het bedrijf verder distributiecentra en verkoopkantoren heeft in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Meer lezen over Remklauwen

Amerikaanse BBB zet klauwen in Europa | Automotive Online

Amerikaanse BBB zet klauwen in Europa

Overname • Het is de zoveelste acquisitie voor het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: BBB)

De Amerikaanse onderdelenfabrikant BBB Industries heeft het Poolse Inter-Turbo overgenomen. Dat volgt op de acquisitie vorig jaar van de Deense fabrikant van remklauwen Budweg Caliper en enkele andere overnames in Europa sinds 2019, laat BBB weten in een persbericht.

Inter-Turbo is gevestigd in Katowice en fabriceert turbochargers, injectoren en dieseldeeltjes filters. Het in 2009 gestichte bedrijf voert meer dan 16.000 modellen turbochargers en een uitgebreide reeks injectiesystemen. De overname is formeel geregeld via Budweg Caliper. BBB geeft verder geen financiële details over de transactie.

‘’Inter-Turbo is een erkend merk met een uitstekende reputatie en deze acquisitie loopt parallel met die van Budweg Calipers in 2022. Met de acquisitie van Inter-Turbo zetten we een nieuwe belangrijke stap naar het creëren van een gevarieerd aanbod dat het succes van onze line-up in Noord-Amerika weerspiegelt’’, aldus Duygu Seker, President BBB Europe.

Het in Mobile, Alabama, gevestigde familiebedrijf BBB Industries noemt zich wereldleider in de duurzame fabricage van starters, dynamo’s, hydraulische en lucht remschijf-klauwen, zowel hydraulische als elektrische stuurbekrachtingsproducten en turbochargers voor de aftermarket sector. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Spanje terwijl het bedrijf verder distributiecentra en verkoopkantoren heeft in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Meer lezen over Remklauwen