Autohuis van Wieren en Meijer delen bedrijfspand

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het nieuwe pand van Van Wieren en Meijer. (Foto: Van Wieren en Meijer Autobedrijf)

Het nieuwe Autohuis van Wieren en Autobedrijf Meijer delen vanaf 1 december het gezamenlijke bedrijfspand van voormalig Opel-dealer Rijkmans in Meppel. Dat bevestigt Hans van Wieren aan Automotive.

Van Wieren is oud-directeur van Opel-dealer Rijkmans en werd vestigingsmanager bij Auto Palace Meppel en Steenwijk toen Rijkmans werd overgenomen door deze dealerholding. Toen afgelopen voorjaar bleek dat Auto Palace de vestiging in Meppel ging sluiten, raakte Meijer geïnteresseerd in het pand. Rudolf Meijer heeft een autobedrijf in Nijeveen en was op zoek naar een groter pand. “Maar het pand was te groot voor hem alleen en ik wilde graag voor mezelf beginnen met een universeel bedrijf. Het pand heeft twee showrooms en één werkplaats en blijkt nu een prima plek voor de bedrijven van ons allebei”, vertelt Van Wieren. Beide bedrijven zijn actief in in- en verkoop van occasions, terwijl Meijer ook nog een werkplaats heeft voor service en onderhoud. “We zijn twee aparte bedrijven maar hebben een prima samenwerking, want voor alle aftersales verwijs ik rechtstreeks door naar de werkplaats van Meijer.”

Volgens Van Wieren is de kracht van een lokaal, merkonafhankelijk autobedrijf juist de persoonlijke klantbenadering. “Er is lokaal veel waardering dat het pand weer in gebruik is genomen als autobedrijf”, aldus Van Wieren.

Rudolf Meijer is met zijn gelijknamige bedrijf en zeven medewerkers verhuisd naar het nieuwe pand.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Naam:

1000 tekens te gebruiken
Autohuis van Wieren en Meijer delen bedrijfspand | Automotive Online

Autohuis van Wieren en Meijer delen bedrijfspand

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het nieuwe pand van Van Wieren en Meijer. (Foto: Van Wieren en Meijer Autobedrijf)

Het nieuwe Autohuis van Wieren en Autobedrijf Meijer delen vanaf 1 december het gezamenlijke bedrijfspand van voormalig Opel-dealer Rijkmans in Meppel. Dat bevestigt Hans van Wieren aan Automotive.

Van Wieren is oud-directeur van Opel-dealer Rijkmans en werd vestigingsmanager bij Auto Palace Meppel en Steenwijk toen Rijkmans werd overgenomen door deze dealerholding. Toen afgelopen voorjaar bleek dat Auto Palace de vestiging in Meppel ging sluiten, raakte Meijer geïnteresseerd in het pand. Rudolf Meijer heeft een autobedrijf in Nijeveen en was op zoek naar een groter pand. “Maar het pand was te groot voor hem alleen en ik wilde graag voor mezelf beginnen met een universeel bedrijf. Het pand heeft twee showrooms en één werkplaats en blijkt nu een prima plek voor de bedrijven van ons allebei”, vertelt Van Wieren. Beide bedrijven zijn actief in in- en verkoop van occasions, terwijl Meijer ook nog een werkplaats heeft voor service en onderhoud. “We zijn twee aparte bedrijven maar hebben een prima samenwerking, want voor alle aftersales verwijs ik rechtstreeks door naar de werkplaats van Meijer.”

Volgens Van Wieren is de kracht van een lokaal, merkonafhankelijk autobedrijf juist de persoonlijke klantbenadering. “Er is lokaal veel waardering dat het pand weer in gebruik is genomen als autobedrijf”, aldus Van Wieren.

Rudolf Meijer is met zijn gelijknamige bedrijf en zeven medewerkers verhuisd naar het nieuwe pand.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.