Auto Haarhuis wint verkiezing Bovag Autobedrijf van het Jaar

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Gerard Haarhuis is trots op zijn team.

Juryvoorzitter Ferry Smith reikte vanavond de trofee Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar uit aan Autobedrijf Haarhuis uit het Overijsselse Geesteren.”De winnaar van 2018 is een bedrijf dat zich mooi en smaakvol presenteert en alle kenmerken heeft van de VOC handelsmentaliteit.”

“We hadden dit jaar tien fantastische kandidaten waar drie nog betere finalisten uit zijn voortgekomen. Aan ons als jury de lastige taak om hier een winnaar uit te kiezen. Bij Van den Nieuwenhuizen is veel aandacht voor het personeel en de opvolging, echt een thema binnen de autobranche. Een bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. Over de Dames Hurkmans: wat een leuk bedrijf, ga er eens kijken je kunt er echt wat van leren. Er moet een klik zijn in plaats van blik zeggen ze zelf en zo is het. Mooi concept, uniek in zijn soort.”

Opportunistisch

Voor Bosch Car Service was het een avond met gemengde gevoelens. Het concept scoorde minder goed in het relatieonderzoek van Bovag onder garageconcepten, meer leverde met Autobedrijf Haarhuis wel de winnaar. Haarhuis – dat ook beoogd importeur is van de elektrische e.GO – wint volgens Smith omdat het opportunistisch is in de goede betekenis van het woord. “Ze kijken naar kansen en hebben prachtige aftersales faciliteiten.” Naast complimenten was er ook kritiek vanuit de jury. “De bedrijven zitten in performance dicht bij elkaar. Maar er is ook ruimte voor verbetering. De presentatie in de showroom kan bij alle drie beter. Speel met verlichting, dat maakt van een parkeerplaats een gezellige ruimte. Dat geldt ook voor de wachtruimte. Zorg voor prettige achtergrondmuziek en dat betekent geen rockzender met reclame voor de concurrent.”

Directeur-eigenaar Gerard Haarhuis van het winnende autobedrijf kon na zijn zege nauwelijks een woord uitbrengen. “Het is geweldig, ik ben ontzettend blij. Wij zijn een universeel autobedrijf in de breedste zin van het woord en ik denk dat we daarom gewonnen hebben.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.