Autobedrijven waarderen formules met 7,5

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het vorige onderzoek dateert van 2006. Toen gaven bedrijven hun formule een 7,3. Het cijfer is een gemiddelde van de beoordelingen die de bedrijven aan 31 onderwerpen toekennen.

Van de formules in het onderzoek scoorde Vakgarage met een 7,9 het hoogste gemiddelde cijfer. CarXpert sluit de lijst met een 7,0.

Ondernemerschap
De meeste ondernemers bleken tevreden te zijn over het behoud van hun zelfstandig ondernemerschap, wat tot uiting kwam in het cijfer 8,1. De uitstraling die de garageformule op hun pand heeft, kreeg gemiddeld 7,8 en het toelatingsbeleid scoorde 7,6. De verplichtingen en eisen die aan formuledeelname zijn verbonden kregen ook een 7,6.

Marketing
De winst in de waardering wordt behaald in de manier waarop bedrijven op het gebied van techniek worden ondersteund en de door de formule aangeboden marketingproducten en diensten. Tijdens het vorige onderzoek waardeerden de bedrijven dit laatste met 6,7, nu met 7,4.

Minder tevreden zijn de garagebedrijven over de extra opbrengsten die deelname aan een formule genereert: 6,2. En de financiële franchisebijdrage die bedrijven moeten ophoesten, maakt de bedrijven ook niet erg blij. De waardering hiervoor kreeg een 6,3. Dit is evenhoog als het oordeel over de manier waarop bedrijven vinden dat ze worden geadviseerd en ondersteund in de bedrijfsvoering.

Download hier het volledige onderzoek (pdf)

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autobedrijven waarderen formules met 7,5 | Automotive Online

Autobedrijven waarderen formules met 7,5

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het vorige onderzoek dateert van 2006. Toen gaven bedrijven hun formule een 7,3. Het cijfer is een gemiddelde van de beoordelingen die de bedrijven aan 31 onderwerpen toekennen.

Van de formules in het onderzoek scoorde Vakgarage met een 7,9 het hoogste gemiddelde cijfer. CarXpert sluit de lijst met een 7,0.

Ondernemerschap
De meeste ondernemers bleken tevreden te zijn over het behoud van hun zelfstandig ondernemerschap, wat tot uiting kwam in het cijfer 8,1. De uitstraling die de garageformule op hun pand heeft, kreeg gemiddeld 7,8 en het toelatingsbeleid scoorde 7,6. De verplichtingen en eisen die aan formuledeelname zijn verbonden kregen ook een 7,6.

Marketing
De winst in de waardering wordt behaald in de manier waarop bedrijven op het gebied van techniek worden ondersteund en de door de formule aangeboden marketingproducten en diensten. Tijdens het vorige onderzoek waardeerden de bedrijven dit laatste met 6,7, nu met 7,4.

Minder tevreden zijn de garagebedrijven over de extra opbrengsten die deelname aan een formule genereert: 6,2. En de financiële franchisebijdrage die bedrijven moeten ophoesten, maakt de bedrijven ook niet erg blij. De waardering hiervoor kreeg een 6,3. Dit is evenhoog als het oordeel over de manier waarop bedrijven vinden dat ze worden geadviseerd en ondersteund in de bedrijfsvoering.

Download hier het volledige onderzoek (pdf)

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.