Bovag: Kroes laat oren hangen naar autofabrikanten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Eckhardt negeert de EC de Bovag en Europese koepelorganisatie Cecra stelselmatig. "Daarom doen we een klemmend beroep op de Nederlandse regering om de eurocommissaris hier op aan te spreken. Ze moet haar verantwoordelijkheid nemen. Ze maakt een historische fout als ze de BER schrapt. Schrappen van de BER betekent minder keuzevrijheid en dus hogere prijzen."
Ook pleitte Eckhardt voor meer inzicht in terugroepacties. "Ik vind dat zogenoemde recalls door de RDW verzameld en gepubliceerd moeten worden, zodat elke automobilist kan zien welke zaken aangepast moeten worden. We praten hier al twee jaar over met het RDW en ik hoop dat minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat hier later vandaag op reageert."
Camiel Eurlings geeft later vandaag een toespraak op het congres.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.