Ledenraden Bovag en Focwa stemmen in met fusie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
"We kunnen nu volle kracht vooruit", aldus Han ten Broeke, voorzitter Bovag. (Foto; Bovag)

De ledenraden van Focwa en Bovag hebben de afgelopen dagen unaniem besloten het voornemen tot fusie van de twee brancheorganisaties door te zetten. Zo melden beide organisaties vandaag. De verwachting is dat de fusie in de eerste helft van 2023 een feit zal zijn. Een precieze datum is nu nog niet te geven.

“We kunnen nu met volle kracht vooruit met de voorbereidingen zodat de betreffende ondernemers van Bovag en Focwa kunnen gaan profiteren van het beste van twee werelden”, aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag.

Een stem

De fusie wordt nu aangemeld bij de rechtbank en de Kamer van Koophandel. Als er geen verzet is tegen het voornemen tot fuseren, kunnen beide ledenraden zich daarna definitief over de fusie uitspreken. Als beide ledenraden dan positief besluiten, is de fusie per direct een feit, aldus beide organisaties. Ondertussen wordt intern hard gewerkt om de fusie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Focwa telt op dit moment 1.110 leden en Bovag heeft in totaal 9 duizend leden, waarvan 387 bij de schadeafdeling.

“Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de ledenraad van Focwa in de voorgenomen fusie heeft uitgesproken. Op naar een stem, een sterke belangenbehartiger, met oog voor alle bloedgroepen in de onze sector”, zegt Peter Brussel, voorzitter Focwa. Beide organisaties trekken de laatste tijd al steeds vaker samen op, onder andere in de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) en de totstandkoming van de Plusnorm.

Samen

De brancheorganisaties kondigden afgelopen zomer hun fusieplannen aan. Het samengaan tussen Bovag en Focwa hangt al langere tijd in de lucht. Bovag richtte in 2015 zijn eigen schadeafdeling op en groeide gestaag door, zeker toen de twee schadeketens ABS Autoherstel en ASN in 2017 besloten over te stappen naar Bovag.

Later kwamen daar ook de ruitherstellers, poets- en restauratiebedrijven bij en gingen in de wandelgangen steeds vaker geluiden op om beide brancheorganisaties samen te voegen tot één belangenbehartiger. Begin dit jaar besloten ook Vakopleidingen Schadeherstel (VOC) en Innovam hun krachten te bundelen en samen verder te gaan. 

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ledenraden Bovag en Focwa stemmen in met fusie | Automotive Online

Ledenraden Bovag en Focwa stemmen in met fusie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
"We kunnen nu volle kracht vooruit", aldus Han ten Broeke, voorzitter Bovag. (Foto; Bovag)

De ledenraden van Focwa en Bovag hebben de afgelopen dagen unaniem besloten het voornemen tot fusie van de twee brancheorganisaties door te zetten. Zo melden beide organisaties vandaag. De verwachting is dat de fusie in de eerste helft van 2023 een feit zal zijn. Een precieze datum is nu nog niet te geven.

“We kunnen nu met volle kracht vooruit met de voorbereidingen zodat de betreffende ondernemers van Bovag en Focwa kunnen gaan profiteren van het beste van twee werelden”, aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag.

Een stem

De fusie wordt nu aangemeld bij de rechtbank en de Kamer van Koophandel. Als er geen verzet is tegen het voornemen tot fuseren, kunnen beide ledenraden zich daarna definitief over de fusie uitspreken. Als beide ledenraden dan positief besluiten, is de fusie per direct een feit, aldus beide organisaties. Ondertussen wordt intern hard gewerkt om de fusie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Focwa telt op dit moment 1.110 leden en Bovag heeft in totaal 9 duizend leden, waarvan 387 bij de schadeafdeling.

“Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de ledenraad van Focwa in de voorgenomen fusie heeft uitgesproken. Op naar een stem, een sterke belangenbehartiger, met oog voor alle bloedgroepen in de onze sector”, zegt Peter Brussel, voorzitter Focwa. Beide organisaties trekken de laatste tijd al steeds vaker samen op, onder andere in de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) en de totstandkoming van de Plusnorm.

Samen

De brancheorganisaties kondigden afgelopen zomer hun fusieplannen aan. Het samengaan tussen Bovag en Focwa hangt al langere tijd in de lucht. Bovag richtte in 2015 zijn eigen schadeafdeling op en groeide gestaag door, zeker toen de twee schadeketens ABS Autoherstel en ASN in 2017 besloten over te stappen naar Bovag.

Later kwamen daar ook de ruitherstellers, poets- en restauratiebedrijven bij en gingen in de wandelgangen steeds vaker geluiden op om beide brancheorganisaties samen te voegen tot één belangenbehartiger. Begin dit jaar besloten ook Vakopleidingen Schadeherstel (VOC) en Innovam hun krachten te bundelen en samen verder te gaan. 

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.