Focwa en UWV op zoek naar zij-instromers schadebranche

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Focwa-directeur Femke Teeling maakt zich zorgen over het personeelstekort. (Foto: Focwa)

Focwa is in gesprek met het UWV om op landelijk niveau de mogelijkheden te bekijken om meer zij-instromers binnen te halen voor de schadebranche. Behalve het stimuleren van instroom, gelooft de brancheorganisatie vooral in het stimuleren van zij-instromers onder werkzoekenden of werkenden die geïnteresseerd zijn in techniek. Om die reden is Focwa, in samenwerking met VOC en OOC, op landelijk niveau bezig om afspraken te maken met het UWV.

“De verschillende mogelijkheden voor het werken in de schadeherstelsector zijn onvoldoende bekend bij werkzoekenden. Samen met het UWV willen we hier verandering in brengen”, stelt Focwa-directeur Femke Teeling, die op het jaarcongres vorig jaar het nijpende personeelsgebrek hét probleem van de branche noemde. “Het tekort aan kwalitatief goed personeel is niet uniek en raakt de hele technische sector. Wel is het tekort in de schadeherstelsector relatief hoger dan in andere sectoren.” 

Het leerlingenaantal op het ROC Schadeherstel is dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar gestegen, maar de zoektocht naar goed personeel blijft een punt van aandacht. De brancheorganisatie werkt bijvoorbeeld ook nauw samen met (v)mbo’s om de instroom van jongeren te bevorderen en startte vorig jaar met de campagne ikwordschadehersteller.nl om het vak onder de aandacht te brengen.De branche kampt met tekort aan vakmensen en ontdekte de statushouder als zij-instromer.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Focwa en UWV op zoek naar zij-instromers schadebranche | Automotive Online

Focwa en UWV op zoek naar zij-instromers schadebranche

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Focwa-directeur Femke Teeling maakt zich zorgen over het personeelstekort. (Foto: Focwa)

Focwa is in gesprek met het UWV om op landelijk niveau de mogelijkheden te bekijken om meer zij-instromers binnen te halen voor de schadebranche. Behalve het stimuleren van instroom, gelooft de brancheorganisatie vooral in het stimuleren van zij-instromers onder werkzoekenden of werkenden die geïnteresseerd zijn in techniek. Om die reden is Focwa, in samenwerking met VOC en OOC, op landelijk niveau bezig om afspraken te maken met het UWV.

“De verschillende mogelijkheden voor het werken in de schadeherstelsector zijn onvoldoende bekend bij werkzoekenden. Samen met het UWV willen we hier verandering in brengen”, stelt Focwa-directeur Femke Teeling, die op het jaarcongres vorig jaar het nijpende personeelsgebrek hét probleem van de branche noemde. “Het tekort aan kwalitatief goed personeel is niet uniek en raakt de hele technische sector. Wel is het tekort in de schadeherstelsector relatief hoger dan in andere sectoren.” 

Het leerlingenaantal op het ROC Schadeherstel is dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar gestegen, maar de zoektocht naar goed personeel blijft een punt van aandacht. De brancheorganisatie werkt bijvoorbeeld ook nauw samen met (v)mbo’s om de instroom van jongeren te bevorderen en startte vorig jaar met de campagne ikwordschadehersteller.nl om het vak onder de aandacht te brengen.De branche kampt met tekort aan vakmensen en ontdekte de statushouder als zij-instromer.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.