Moederbedrijf van Care Autoschade in surseance

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Het is nog niet bekend wat dit voor de werkmaatschappijen van Erac betekent, aldus bronnen rond Care tegen Automotive. De aangestelde bewindvoerder is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

De bv Erac Beheer (Erac is Care andersom geschreven), waar Care Schadeservice en Van Leeuwen Services onder vallen, is door de rechtbank van Amsterdam nog net voor de jaarwisseling in surseance gesteld. De zaak is inmiddels overgedragen aan de Rechtbank Midden-Nederland. Enige aandeelhouder van Erac Beheer is Care International, wat in handen is van Rabo Investments.

Commercieel directeur bij Care, Edward Reinderts, wil niet op de zaak ingaan. Care is sinds vorig jaar in handen van de Rabobank en er was tot voor kort sprake van ver gevorderde overnamegesprekken

Interesse van Stern

Stern-ceo Henk van der Kwast vertelde tijdens een dubbelinterview met Eric Berkhof in Automotive al interesse te hebben in Care. In dat interview zegt hij onder andere over de schadeketen: “Het is een complex dossier. Het bedrijf is in huidige vorm niet levensvatbaar. Maar Rabobank zal het niet zomaar failliet laten gaan. Al kan dat wel de beste optie zijn. In een uitgekleed Care hebben wij zeker interesse.”

Begin 2016 zei Care-directeur Bouwe van Wijk nog tegen Automotive het miljoenenverlies van Care om te willen buigen door een hogere bezettingsgraad in het bestaande netwerk.