Focwa start pilot bestelplatform

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

Het initiatief wordt ook gedragen door RAI Auto, Stiba en Bovag, meldt Focwa. Bronnen binnen deze verenigingen melden dat het gaat om het huidige Supply-it platform, dat ongeveer tien jaar geleden is opgezet namens de auto-importeurs. Aan dit platform worden – naast de merkgebonden onderdelen – ook de OES en Matching Quality onderdelen toegevoegd. Saillant: Bovag meldt bij monde van woordvoerder Paul de Waal niet bij het initiatief betrokken te zijn. “Ik denk dat sprake is van een vergissing.”

Groot project

Schadenet nam dit jaar afscheid van Partsplan, een concurrerend onderdelenbestelplatform in eigendom van een consortium van herstelketens. Het vertrek maakte de weg vrij voor aansluiting op het bestelplatform van Focwa. AHG werkt momenteel al met Supply-it, en naar tevredenheid. Toch wil directeur Guus van Dreven niet bevestigen dat dit ook de ‘backbone’ wordt van het Focwa-platform. “Met de ketens en onafhankelijke bedrijven die aan de pilot meedoen, inventariseren we eerst de wensen en behoeften. Wij doen dat zelf vanuit de centrale organisatie. Deze informatie gebruiken we voor het optuigen van het platform; als alles goed loopt, kan dat dan in het eerste kwartaal van 2017 worden gebruikt. Maar het is natuurlijk een groot project, dus het belangrijkste is dat het straks staat als een huis.”

Het is de bedoeling dat het Focwa Bestelplatform kan worden gebruikt door alle aangesloten leden zodat ze op een efficiënte manier de onderdelenstroom kunnen afhandelen. Elk bedrijf kan daarnaast zijn eigen commerciële (inkoop)afspraken maken met de aangesloten leveranciers.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.