Onderhoudsmeter geeft inzicht in kosten auto

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Hagen

    Heb mijn auto ook even gecheckt op deze onderhoudsmeter. Ik vind het advies wat eenzijdig: de verwachte onderhoudskosten worden afgezet tegen de actuele waarde van de auto. Dan komt er al gauw uit dat de kosten te hoog zijn en dat je beter een andere, nieuwere auto kunt kopen. Vergeten wordt even dat de jaarlijkse afschrijvingskosten van een oudere auto veel lager zijn dan bij een nieuwe, en dat ook inruil een paar duizend euro kost. Immers, tussen inruilprijs en verkoopprijs zit nog de marge van de autoverkoper.
    Het ANWB-advies is dat ik mijn 5 jaar oude auto over 2 jaar toch echt beter kan inruilen omdat de kosten dan te hoog worden. Ik weet vrijwel zeker dat ik met nog 5 of 6 jaar doorrijden veel goedkoper uit ben.

Onderhoudsmeter geeft inzicht in kosten auto | Automotive Online

Onderhoudsmeter geeft inzicht in kosten auto

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Hagen

    Heb mijn auto ook even gecheckt op deze onderhoudsmeter. Ik vind het advies wat eenzijdig: de verwachte onderhoudskosten worden afgezet tegen de actuele waarde van de auto. Dan komt er al gauw uit dat de kosten te hoog zijn en dat je beter een andere, nieuwere auto kunt kopen. Vergeten wordt even dat de jaarlijkse afschrijvingskosten van een oudere auto veel lager zijn dan bij een nieuwe, en dat ook inruil een paar duizend euro kost. Immers, tussen inruilprijs en verkoopprijs zit nog de marge van de autoverkoper.
    Het ANWB-advies is dat ik mijn 5 jaar oude auto over 2 jaar toch echt beter kan inruilen omdat de kosten dan te hoog worden. Ik weet vrijwel zeker dat ik met nog 5 of 6 jaar doorrijden veel goedkoper uit ben.