Van wie is Groot.nl?

Redactie Redactie
• Laatste update:

De website linkte tijdelijk naar de website van schadebedrijf ASN Calveen, dat op hetzelfde Amersfoortse bedrijventerrein is gevestigd als Simon Groot.

Toeval
Volgens internetserviceprovider Peter Croes, leverancier van ASN Calveen, betreft het een “ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Hij heeft diverse domeinnamen in bezit, waaronder www.simongroot.nl. “Dat is een bekend pianist”, aldus Croes. “Dit soort namen claimen we om te verkopen aan geïnteresseerde partijen.”

Dat de website doorlinkte naar Groots buurman ASN Calveen, is volgens Croes louter toeval. “Toen we dat hoorden, hebben we dit probleem gelijk opgelost.” Michel Kraan van ASN Calveen geeft dezelfde lezing. “Het was een fout in het systeem. Wij zijn dus ook geen partij in deze zaak.”

Marcel Groot – de zoon van Simon en eigenaar van het gelijknamige schadebedrijf – gelooft niet in dit soort toeval. “Volgens mij was het gewoon een laffe streek.” Groot daagde Croes voor de rechter, en die oordeelde in kort geding dat Croes de website moet overdragen aan Groot – die de naam van zijn bedrijf inmiddels als merk heeft gedeponeerd – en de 4.500 euro proceskosten moet betalen.

Beroep
De link met ‘Calveen’ is al enige tijd verdwenen, maar de website simongroot.nl leidt nog niet naar Groot. “Ik heb nog drie weken bedenktijd”, zegt Croes. “Wij overwegen om in hoger beroep te gaan. Dat de website niet kan linken naar een concurrent, daar heb ik begrip voor, dat was echt een ongeluk. Maar dat betekent nog niet dat ik de naam moet afstaan. Er zijn meer mensen die Simon Groot heten.”

Marcel Groot is teleurgesteld over de hele gang van zaken. “We hebben meer autobedrijven op het industrieterrein, en we gaan goed met elkaar om. Als het moet halen we nog wel eens een busje verf bij elkaar. Dit had ik dus niet verwacht.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Van wie is Groot.nl? | Automotive Online

Van wie is Groot.nl?

Redactie Redactie
• Laatste update:

De website linkte tijdelijk naar de website van schadebedrijf ASN Calveen, dat op hetzelfde Amersfoortse bedrijventerrein is gevestigd als Simon Groot.

Toeval
Volgens internetserviceprovider Peter Croes, leverancier van ASN Calveen, betreft het een “ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Hij heeft diverse domeinnamen in bezit, waaronder www.simongroot.nl. “Dat is een bekend pianist”, aldus Croes. “Dit soort namen claimen we om te verkopen aan geïnteresseerde partijen.”

Dat de website doorlinkte naar Groots buurman ASN Calveen, is volgens Croes louter toeval. “Toen we dat hoorden, hebben we dit probleem gelijk opgelost.” Michel Kraan van ASN Calveen geeft dezelfde lezing. “Het was een fout in het systeem. Wij zijn dus ook geen partij in deze zaak.”

Marcel Groot – de zoon van Simon en eigenaar van het gelijknamige schadebedrijf – gelooft niet in dit soort toeval. “Volgens mij was het gewoon een laffe streek.” Groot daagde Croes voor de rechter, en die oordeelde in kort geding dat Croes de website moet overdragen aan Groot – die de naam van zijn bedrijf inmiddels als merk heeft gedeponeerd – en de 4.500 euro proceskosten moet betalen.

Beroep
De link met ‘Calveen’ is al enige tijd verdwenen, maar de website simongroot.nl leidt nog niet naar Groot. “Ik heb nog drie weken bedenktijd”, zegt Croes. “Wij overwegen om in hoger beroep te gaan. Dat de website niet kan linken naar een concurrent, daar heb ik begrip voor, dat was echt een ongeluk. Maar dat betekent nog niet dat ik de naam moet afstaan. Er zijn meer mensen die Simon Groot heten.”

Marcel Groot is teleurgesteld over de hele gang van zaken. “We hebben meer autobedrijven op het industrieterrein, en we gaan goed met elkaar om. Als het moet halen we nog wel eens een busje verf bij elkaar. Dit had ik dus niet verwacht.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.