‘40% verzekeraars weigert senioren’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de verzekeraars die de senioren wel accepteren, rekent de helft een hogere instappremie. Slechts vijf maatschappijen doen niet aan leeftijdsdiscriminatie. Zo accepteren ASR, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Ohra en RVS autobezitters van alle leeftijden, zonder premietoeslag voor senioren.

Statistieken
Volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl, is de leeftijdsdiscriminatie onterecht. Dat zou blijken uit de schadecijfers die verzekeraars zelf vastleggen bij het Centrum voor Verzekeringstatistiek, onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.

“Hieruit blijkt dat er in de leeftijdscategorie 18-27 per 100 polissen 7,3 schadegevallen worden gemeld”, citeert Hordijk. “In de leeftijfdgroep 28-65 is deze verhouding 4,3 op 100 en in de leeftijfdscategorie 66-75 4,2 op100. Boven de 76 worden er op elke 100 polissen 5,8 aanrijdingen gemeld.”

Vitaler
De leeftijdsgrens die autoverzekeraars voor senioren hanteren, varieert van 64 tot 75 jaar. Bestaande klanten die de maximale leeftijdsgrens overschrijden, blijven weliswaar verzekerd, maar gaan vaak wel meer betalen. “Vorig jaar hanteerde 28 procent van de verzekeraars een premietoeslag bij 65 jaar, nu is dat 15 procent”, aldus Hordijk.

Bertwin Tiemersma van verzekeringsbedrijf Achmea erkent dat er in sommige gevallen een premietoeslag geldt (bij Achmea-labels FBTO, Centraal Beheer en Interpolis is dit 5% vanaf 70 jaar) en dat het gebruikelijk is om bij sommige producten een duidelijke leeftijdsgrens te hanteren. “Ons label Avéro, dat via tussenpersonen wordt verkocht, biedt geen product aan voor personen vanaf 65 jaar. Daarvoor is het risico te groot. Dat dit risico per verzekeraar of label verschilt, heeft te maken met de opbouw van de portefeuille.”

Lees hier het volledige rapport van Verzekeringssite.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘40% verzekeraars weigert senioren’ | Automotive Online

‘40% verzekeraars weigert senioren’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de verzekeraars die de senioren wel accepteren, rekent de helft een hogere instappremie. Slechts vijf maatschappijen doen niet aan leeftijdsdiscriminatie. Zo accepteren ASR, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Ohra en RVS autobezitters van alle leeftijden, zonder premietoeslag voor senioren.

Statistieken
Volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl, is de leeftijdsdiscriminatie onterecht. Dat zou blijken uit de schadecijfers die verzekeraars zelf vastleggen bij het Centrum voor Verzekeringstatistiek, onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.

“Hieruit blijkt dat er in de leeftijdscategorie 18-27 per 100 polissen 7,3 schadegevallen worden gemeld”, citeert Hordijk. “In de leeftijfdgroep 28-65 is deze verhouding 4,3 op 100 en in de leeftijfdscategorie 66-75 4,2 op100. Boven de 76 worden er op elke 100 polissen 5,8 aanrijdingen gemeld.”

Vitaler
De leeftijdsgrens die autoverzekeraars voor senioren hanteren, varieert van 64 tot 75 jaar. Bestaande klanten die de maximale leeftijdsgrens overschrijden, blijven weliswaar verzekerd, maar gaan vaak wel meer betalen. “Vorig jaar hanteerde 28 procent van de verzekeraars een premietoeslag bij 65 jaar, nu is dat 15 procent”, aldus Hordijk.

Bertwin Tiemersma van verzekeringsbedrijf Achmea erkent dat er in sommige gevallen een premietoeslag geldt (bij Achmea-labels FBTO, Centraal Beheer en Interpolis is dit 5% vanaf 70 jaar) en dat het gebruikelijk is om bij sommige producten een duidelijke leeftijdsgrens te hanteren. “Ons label Avéro, dat via tussenpersonen wordt verkocht, biedt geen product aan voor personen vanaf 65 jaar. Daarvoor is het risico te groot. Dat dit risico per verzekeraar of label verschilt, heeft te maken met de opbouw van de portefeuille.”

Lees hier het volledige rapport van Verzekeringssite.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.