‘Mansveld overwoog verkoopverbod sjoemel-VW’s’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Een Vandaag op basis van e-mails die het nieuwsprogramma in handen heeft. Uit de interne correspondentie van het ministerie blijkt volgens Een Vandaag dat de ambtenaren al langer op de hoogte waren van de verschillen tussen praktijk- en fabrieks-emissiewaarden.

Vrije markt
Mansveld vroeg na een pleidooi van Groenlinks-fractievoorzitter Jesse Klaver tijdens een Kamerdebat over dieselgate aan haar ambtenaren of het mogelijk was tijdelijk de verkoop van de getroffen voertuigen op te schorten. Die kwamen tot de conclusie dat er geen zwaarwegende belangen zijn vanuit veiligheid of volksgezondheid die een verkoopstop rechtvaardigen. Bovendien staan de Europese regels voor de vrije markt dit niet toe.

Later pleitte Mansveld voor een Europese terugroepactie van sjoemeldiesels. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.