Nieuw verzet tegen oldtimer-akkoord

Redactie Redactie
• Laatste update:

De missie van Vrijstelling Oldtimer is het onvoorwaardelijk behoud van de bestaande regeling voor vrijstelling motorrijtuigenbelasting (mrb). De club stelt dat duizenden oldtimerliefhebbers en -bezitters, alsmede de gehele branche (waarin naar eigen zeggen ongeveer 6.000 mensen werkzaam zijn) gedupeerd worden. 

Onrechtvaardig
Vrijstelling Oldtimers verwerpt het eerder gesloten akkoord omdat het onrechtvaardig zou zijn. “Wij zijn van mening dat de begrote 153 miljoen euro opbrengst bij lange na niet gehaald gaat worden, terwijl de schade voor bezitters en branche reeds in de tientallen miljoenen loopt. Mede omdat dit de derde wijziging in een paar jaar tijd is”, aldus de club in persverklaring. Onder andere Wouter van Embden, die eerder al een succesvolle lobby voerde voor youngtimers, zet zich in voor de belangen van Vrijstelling Oldtimers.

Volgens Vrijstelling Oldtimers baseert Weekers zich op verkeerde data. Ook zou de alliantie slechts een klein deel van de oldtimer-bezitters vertegenwoordigen of zelfs totaal andere belangen vertegenwoordigen.

Prinsjesdag
Vrijstelling Oldtimers denkt, naar eigen zeggen gesteund door een achterban van tienduizenden oldtimerbezitters, -liefhebbers en -sympathisanten, het akkoord te kunnen dwarsbomen. De club erkent dat het oldtimer-debat al is beslist en wordt uitgewerkt in het belastingplan 2014. “Echter, dat belastingplan wordt op Prinsjesdag gepresenteerd en kan daarvoor nog worden gewijzigd. Maar ook daarna kan de Tweede Kamer nog amendementen indienen. Daar hopen wij op”, aldus de club.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.