Tellerfraudewet laat nog even op zich wachten

Redactie Redactie
• Laatste update:

De invoering van de wet werd eerder al uitgesteld. De Raad van State had kritiek op het eerste voorstel, met name op het gebied van het toezicht. Daar is volgens het ministerie samen met Justitie een oplossing op gevonden. “Dat is nu naar behoren geregeld”, aldus de woordvoerster. De wet gaat nu naar de ministerraad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de regeling in januari en later in juli van dit jaar in werking trad.

In de wet wordt geregeld dat het knoeien met kilometerstanden strafbaar wordt.  

Volgens Martin Huisman van de stichting Nationale Autopas is het feit dat er toch een aparte wet komt die het terugdraaien strafbaar stelt, pure winst. “Het zag er even naar uit dat het eventueel in betsaande wetgeving ondergebracht zou worden.”

Zijn stichting begint in ieder geval al met de nodige voorbereidingen, alhoewel Huisman niet verwacht dat de wet voor 2014 een feit is. “Bij ons zal het geen verdere vertraging oplopen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tellerfraudewet laat nog even op zich wachten | Automotive Online

Tellerfraudewet laat nog even op zich wachten

Redactie Redactie
• Laatste update:

De invoering van de wet werd eerder al uitgesteld. De Raad van State had kritiek op het eerste voorstel, met name op het gebied van het toezicht. Daar is volgens het ministerie samen met Justitie een oplossing op gevonden. “Dat is nu naar behoren geregeld”, aldus de woordvoerster. De wet gaat nu naar de ministerraad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de regeling in januari en later in juli van dit jaar in werking trad.

In de wet wordt geregeld dat het knoeien met kilometerstanden strafbaar wordt.  

Volgens Martin Huisman van de stichting Nationale Autopas is het feit dat er toch een aparte wet komt die het terugdraaien strafbaar stelt, pure winst. “Het zag er even naar uit dat het eventueel in betsaande wetgeving ondergebracht zou worden.”

Zijn stichting begint in ieder geval al met de nodige voorbereidingen, alhoewel Huisman niet verwacht dat de wet voor 2014 een feit is. “Bij ons zal het geen verdere vertraging oplopen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.