Bovag naar rechter om bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Werknemers kunnen bijvoorbeeld de auto waarin ze rijden niet uitkiezen of van accessoires voorzien. Ook hoort het rijden in een (demo)auto bij het representatieve karakter van hun functie. Bovag Autodealers kiest deze harde lijn omdat de belastingsdienst eenzijdig de autodealerregeling met ingang van 1 oktober beëindigt. Vanaf deze datum moeten dealerbedrijven per dag bijhouden welke medewerker welke auto meeneemt. Hierdoor ontstaat veel administratieve druk. "Wij hebben het bijstellingsregime niet eerder aangevochten omdat we goede afspraken hadden met de belastingsdienst over bijvoorbeeld de autodealerregeling. Maar dat is nu veranderd en daarom willen we niet alleen door middel van politieke druk uitstel en afstel van de nieuwe regeling, maar gaan we ook naar de rechter", aldus Martin Huisman van Bovag Autodealers.
Er is al een advocatenkantoor ingeschakeld om het proces te voeren. Bovag Autodealers houdt vandaag en op 16 september bijeenkomsten over de nieuwe Autodealerregeling. Dit naar aanleiding van vele vragen en frustraties die er volgens Bovag Autodealers leven bij haar leden. Op deze bijeenkomsten krijgen dealers informatie over de regeling. "Wij blijven werken aan een autodealerregeling waarbij wij als branche zorgen dat de gewenste belastingopbrengst wordt gerealiseerd. Dan heeft de belastingdienst haar geld en wij veel minder administratieve rompslomp."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag naar rechter om bijtelling | Automotive Online

Bovag naar rechter om bijtelling

Redactie Redactie
• Laatste update:

Werknemers kunnen bijvoorbeeld de auto waarin ze rijden niet uitkiezen of van accessoires voorzien. Ook hoort het rijden in een (demo)auto bij het representatieve karakter van hun functie. Bovag Autodealers kiest deze harde lijn omdat de belastingsdienst eenzijdig de autodealerregeling met ingang van 1 oktober beëindigt. Vanaf deze datum moeten dealerbedrijven per dag bijhouden welke medewerker welke auto meeneemt. Hierdoor ontstaat veel administratieve druk. "Wij hebben het bijstellingsregime niet eerder aangevochten omdat we goede afspraken hadden met de belastingsdienst over bijvoorbeeld de autodealerregeling. Maar dat is nu veranderd en daarom willen we niet alleen door middel van politieke druk uitstel en afstel van de nieuwe regeling, maar gaan we ook naar de rechter", aldus Martin Huisman van Bovag Autodealers.
Er is al een advocatenkantoor ingeschakeld om het proces te voeren. Bovag Autodealers houdt vandaag en op 16 september bijeenkomsten over de nieuwe Autodealerregeling. Dit naar aanleiding van vele vragen en frustraties die er volgens Bovag Autodealers leven bij haar leden. Op deze bijeenkomsten krijgen dealers informatie over de regeling. "Wij blijven werken aan een autodealerregeling waarbij wij als branche zorgen dat de gewenste belastingopbrengst wordt gerealiseerd. Dan heeft de belastingdienst haar geld en wij veel minder administratieve rompslomp."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.