Bovag wil 6% btw-tarief op onderhoud

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bovag vindt dat het lage btw-tarief moet gelden omdat auto-onderhoud leidt tot een lagere drempel voor consumenten om hun auto te laten onderhouden. "Meer auto-onderhoud zorgt voor een betere afstelling van de motor en dus een lager energieverbruik",zegt Bovag-directeur Koos Burgman.  Volgens de Bovag is de btw-verlaging nu extra actueel omdat door de verlaging van de apk-frequentie veel automobilisten minder vaak in de garage komen. "Dat is de reden dat wij de kamer nu in een vroegtijdig stadium, door middel van een brief, hebben ingelicht over onze ideeën."
Er is, aldus de branchevereniging, nog een reden om onderhoud in het lagere tarief te laten vallen. "Auto-onderhoud is arbeidsintensief. Andere arbeidsintensieve beroepen als kappers en schoenmakers vallen ook onder het 6% tarief, dus waarom auto-onderhoud niet?."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag wil 6% btw-tarief op onderhoud | Automotive Online

Bovag wil 6% btw-tarief op onderhoud

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bovag vindt dat het lage btw-tarief moet gelden omdat auto-onderhoud leidt tot een lagere drempel voor consumenten om hun auto te laten onderhouden. "Meer auto-onderhoud zorgt voor een betere afstelling van de motor en dus een lager energieverbruik",zegt Bovag-directeur Koos Burgman.  Volgens de Bovag is de btw-verlaging nu extra actueel omdat door de verlaging van de apk-frequentie veel automobilisten minder vaak in de garage komen. "Dat is de reden dat wij de kamer nu in een vroegtijdig stadium, door middel van een brief, hebben ingelicht over onze ideeën."
Er is, aldus de branchevereniging, nog een reden om onderhoud in het lagere tarief te laten vallen. "Auto-onderhoud is arbeidsintensief. Andere arbeidsintensieve beroepen als kappers en schoenmakers vallen ook onder het 6% tarief, dus waarom auto-onderhoud niet?."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.