Haynes-oprichter overleden

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Haynes startte zijn carriére bij de RAF. (Foto: Haynes)

John Harold Haynes, de oprichter van de uitgeverij van technische handboeken Haynes Publishing, waartoe ook database Haynes Pro behoort, is afgelopen vrijdag overleden. Dat meldt het bedrijf. Hij overleed na een kort ziekbed op tachtigjarige leeftijd.

In 1965 stelde Haynes de eerste Haynes Manual samen. Dat deed hij voor een voormalige RAF-collega die een oud vliegtuig had gekocht en die technische informatie over het toestel zocht. Haynes realiseerde zich dat voor automobilisten er eveneens geen technische data voorhanden was. Inmiddels zijn er meer dan 200 miljoen ‘manuals’ verkocht. 

In 2010 trad Haynes af als voorzitter van moederbedrijf Haynes Publishing Group, maar bleef hij actief binnen het bedrijf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Haynes-oprichter overleden | Automotive Online

Haynes-oprichter overleden

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Haynes startte zijn carriére bij de RAF. (Foto: Haynes)

John Harold Haynes, de oprichter van de uitgeverij van technische handboeken Haynes Publishing, waartoe ook database Haynes Pro behoort, is afgelopen vrijdag overleden. Dat meldt het bedrijf. Hij overleed na een kort ziekbed op tachtigjarige leeftijd.

In 1965 stelde Haynes de eerste Haynes Manual samen. Dat deed hij voor een voormalige RAF-collega die een oud vliegtuig had gekocht en die technische informatie over het toestel zocht. Haynes realiseerde zich dat voor automobilisten er eveneens geen technische data voorhanden was. Inmiddels zijn er meer dan 200 miljoen ‘manuals’ verkocht. 

In 2010 trad Haynes af als voorzitter van moederbedrijf Haynes Publishing Group, maar bleef hij actief binnen het bedrijf. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.