Pon koopt fietsmerk Veloretti, trekt zich terug uit olie- en gassector

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Veloretti

Pon Holdings heeft het Nederlandse fietsmerk Veloretti gekocht. Ook breidt het zijn fietsactiviteiten in Duitsland uit. Tegelijkertijd desinvesteert het zijn activiteiten in de olie- en gassector. Dat meldt Pon vandaag. 

Veloretti ontwikkelt in Amsterdam e-woon-werkfietsen en stadsfietsen. In tien jaar tijd is Veloretti gegroeid tot een premiummerk, met fietsen die online zijn te bestellen. In 2022 denkt het bedrijf 15.000 e-bikes en 20.000 fietsen te verkopen. Onlangs kondigde Veloretti een samenwerking aan met de modemerken Zara en Scotch & Soda. Veloretti wordt onderdeel van Pon Bike, een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld.

Porsche

Op fietsgebied is er een joint venture getekend met Porsche voor de ontwikkeling van een hoogwaardige Porsche e-bike, inclusief nieuwe technologieën. De joint venture werd eerder dit jaar al aangekondigd. In Duitsland opent Pon Bike deze maand een nieuwe fietsfabriek voor Kalkhoff en Focus, wat een verdubbeling van de productiecapaciteit moet opleveren.

Pon Holdings heeft het cluster Industrial Mobility afgebouwd. De bedrijven Setpoint, W&O en Hiller zijn verkocht, evenals de activiteiten van het cluster in Azië. Pon heeft zich nu volledig uit olie, gas en aanpalende sectoren teruggetrokken.

Eerder dit jaar meldde Pon een belang genomen te hebben in de grote Duitse dealergroep Moll.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Pon koopt fietsmerk Veloretti, trekt zich terug uit olie- en gassector | Automotive Online

Pon koopt fietsmerk Veloretti, trekt zich terug uit olie- en gassector

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Veloretti

Pon Holdings heeft het Nederlandse fietsmerk Veloretti gekocht. Ook breidt het zijn fietsactiviteiten in Duitsland uit. Tegelijkertijd desinvesteert het zijn activiteiten in de olie- en gassector. Dat meldt Pon vandaag. 

Veloretti ontwikkelt in Amsterdam e-woon-werkfietsen en stadsfietsen. In tien jaar tijd is Veloretti gegroeid tot een premiummerk, met fietsen die online zijn te bestellen. In 2022 denkt het bedrijf 15.000 e-bikes en 20.000 fietsen te verkopen. Onlangs kondigde Veloretti een samenwerking aan met de modemerken Zara en Scotch & Soda. Veloretti wordt onderdeel van Pon Bike, een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld.

Porsche

Op fietsgebied is er een joint venture getekend met Porsche voor de ontwikkeling van een hoogwaardige Porsche e-bike, inclusief nieuwe technologieën. De joint venture werd eerder dit jaar al aangekondigd. In Duitsland opent Pon Bike deze maand een nieuwe fietsfabriek voor Kalkhoff en Focus, wat een verdubbeling van de productiecapaciteit moet opleveren.

Pon Holdings heeft het cluster Industrial Mobility afgebouwd. De bedrijven Setpoint, W&O en Hiller zijn verkocht, evenals de activiteiten van het cluster in Azië. Pon heeft zich nu volledig uit olie, gas en aanpalende sectoren teruggetrokken.

Eerder dit jaar meldde Pon een belang genomen te hebben in de grote Duitse dealergroep Moll.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.