ARN verlaagt recyclingbijdrage met 15 procent

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Bijna de hele auto wordt inmiddels hergebruikt. (Foto: ARN)

De recyclingsbijdrage voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens daalt volgend jaar van 35 naar 30 euro. Dat meldt ARN, de organisatie die namens de autobranche uitvoering geeft aan het recyclingsbeleid. Volgens ARN kan de prijs omlaag doordat er steeds efficiënter gewerkt wordt. 

Er geldt in Nederland een wettelijke verplichting om 95 procent van een auto te recyclen. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven hebben in de afgelopen jaren een recyclingpercentage van ongeveer 98 procent bereikt, schrijft ARN.

45 euro

De bijdrage aan de recycling van auto’s is in 1995 ingevoerd en heette toen nog verwijderingsbijdrage. In 1995 was dit een bedrag van 250 gulden. Dit bedrag is in de afgelopen 25 jaar fors gedaald en heet nu recyclingbijdrage. Toen de euro kwam werd het bedrag 45 euro. Dat bleef zo tot 2016. Sinds 2017 daalde de recyclingbijdrage elk jaar met 2,50 euro

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

ARN verlaagt recyclingbijdrage met 15 procent | Automotive Online

ARN verlaagt recyclingbijdrage met 15 procent

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Bijna de hele auto wordt inmiddels hergebruikt. (Foto: ARN)

De recyclingsbijdrage voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens daalt volgend jaar van 35 naar 30 euro. Dat meldt ARN, de organisatie die namens de autobranche uitvoering geeft aan het recyclingsbeleid. Volgens ARN kan de prijs omlaag doordat er steeds efficiënter gewerkt wordt. 

Er geldt in Nederland een wettelijke verplichting om 95 procent van een auto te recyclen. Autodemontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven hebben in de afgelopen jaren een recyclingpercentage van ongeveer 98 procent bereikt, schrijft ARN.

45 euro

De bijdrage aan de recycling van auto’s is in 1995 ingevoerd en heette toen nog verwijderingsbijdrage. In 1995 was dit een bedrag van 250 gulden. Dit bedrag is in de afgelopen 25 jaar fors gedaald en heet nu recyclingbijdrage. Toen de euro kwam werd het bedrag 45 euro. Dat bleef zo tot 2016. Sinds 2017 daalde de recyclingbijdrage elk jaar met 2,50 euro

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.