CBS: volledig elektrische autovloot passeert 100.000-grens

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het aantal EV's, waaronder de model 3 van Tesla, steeg in het afgelopen jaar met 140 procent. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse vloot van volledige elektrische auto’s (het CBS spreekt van FEV’s) is de 100 duizend stuks gepasseerd: Er stonden in januari dit jaar 107 duizend FEV’s geregistreerd, een stijging van 140 procent ten opzichte van begin 2019. Er staan 91 duizend plug-in hybrides (PHEV) op kenteken, een daling van 3 procent. Dit jaar is de FEV-vloot voor het eerst groter dan die van de PHEV’s. Dit meldt het CBS op basis van cijfers van de RDW. 

De totale vloot van elektrische auto’s (FEV+PHEV) is nu een kleine 200 duizend stuks, een toename van 43 procent ten opzichte van begin 2019. Dat die toename geheel op het conto van de volledig elektrische auto is toe te schrijven, is niet verwonderlijk: de groei in PHEV’s stagneerde na 2016, toen deze auto’s onder het reguliere bijtellingstarief kwamen te vallen.

Voor volledig elektrische auto’s gold vorig jaar een bijtelling van 4 procent. Vooral in december 2019 schoot het aantal registraties omhoog, omdat sinds dit jaar de bijtelling 8 procent is. Ook in Europa was er een toename van volledig elektrische auto’s te zien.De volledige Jaarmonitor Wegvervoer is te vinden in onze Kennisbank.

 fev phev 2020cbs

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

CBS: volledig elektrische autovloot passeert 100.000-grens | Automotive Online

CBS: volledig elektrische autovloot passeert 100.000-grens

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het aantal EV's, waaronder de model 3 van Tesla, steeg in het afgelopen jaar met 140 procent. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse vloot van volledige elektrische auto’s (het CBS spreekt van FEV’s) is de 100 duizend stuks gepasseerd: Er stonden in januari dit jaar 107 duizend FEV’s geregistreerd, een stijging van 140 procent ten opzichte van begin 2019. Er staan 91 duizend plug-in hybrides (PHEV) op kenteken, een daling van 3 procent. Dit jaar is de FEV-vloot voor het eerst groter dan die van de PHEV’s. Dit meldt het CBS op basis van cijfers van de RDW. 

De totale vloot van elektrische auto’s (FEV+PHEV) is nu een kleine 200 duizend stuks, een toename van 43 procent ten opzichte van begin 2019. Dat die toename geheel op het conto van de volledig elektrische auto is toe te schrijven, is niet verwonderlijk: de groei in PHEV’s stagneerde na 2016, toen deze auto’s onder het reguliere bijtellingstarief kwamen te vallen.

Voor volledig elektrische auto’s gold vorig jaar een bijtelling van 4 procent. Vooral in december 2019 schoot het aantal registraties omhoog, omdat sinds dit jaar de bijtelling 8 procent is. Ook in Europa was er een toename van volledig elektrische auto’s te zien.De volledige Jaarmonitor Wegvervoer is te vinden in onze Kennisbank.

 fev phev 2020cbs

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.