Kurt Sievers de nieuwe ceo van chipmaker NXP

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Kurt Sievers wordt de nieuwe ceo van NXP. (Foto: NXP)

De Duitse Kurt Sievers wordt de nieuwe ceo van de Nederlandse chipfabrikant NXP, dat zijn hoofdkantoor heeft in Eindhoven. Sievers volgt Rick Clemmer op. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Tijdens de aandeelhoudersvergadering eind mei zal de aanstelling van Sievers officieel worden. Sievers (50) is sinds 1995 in verschillende managementfuncties werkzaam bij NXP. 

Topman Clemmer werkt sinds elf jaar bij het bedrijf, mede onder zijn leiding is NXP uitgegroeid tot één van de grootste toeleveranciers van chips aan de auto-industrie. Clemmer (68) blijft voorlopig als strategisch adviseur aan NXP verbonden.

Wereldwijd telt NXP zo’n 30 duizend werknemers, waarvan er zo’n 2500 werkzaam zijn in Nederland. Vorige week liet NXP nog weten omzet te verliezen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Kurt Sievers de nieuwe ceo van chipmaker NXP | Automotive Online

Kurt Sievers de nieuwe ceo van chipmaker NXP

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Kurt Sievers wordt de nieuwe ceo van NXP. (Foto: NXP)

De Duitse Kurt Sievers wordt de nieuwe ceo van de Nederlandse chipfabrikant NXP, dat zijn hoofdkantoor heeft in Eindhoven. Sievers volgt Rick Clemmer op. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Tijdens de aandeelhoudersvergadering eind mei zal de aanstelling van Sievers officieel worden. Sievers (50) is sinds 1995 in verschillende managementfuncties werkzaam bij NXP. 

Topman Clemmer werkt sinds elf jaar bij het bedrijf, mede onder zijn leiding is NXP uitgegroeid tot één van de grootste toeleveranciers van chips aan de auto-industrie. Clemmer (68) blijft voorlopig als strategisch adviseur aan NXP verbonden.

Wereldwijd telt NXP zo’n 30 duizend werknemers, waarvan er zo’n 2500 werkzaam zijn in Nederland. Vorige week liet NXP nog weten omzet te verliezen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.