ARN: Recyclingbijdrage volgend jaar lager

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Reclyclingbijdrage gaat omlaag. (Foto: Shutterstock)

De ARN (voorheen Auto Recycling Nederland) maakt bekend dat de recyclingbijdrage voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2019 met 2,50 euro is gedaald tot 37,50 euro. Zo laat de organisatie weten in een persbericht. Volgens ARN wordt de daling veroorzaakt door efficiencymaatregelen in recycling en door marktontwikkelingen. Ook de beheerbijdragen voor Li-ion accu’s voor hybriden en vol-elektrische auto’s kunnen met circa 10 procent dalen. Deze bijdrage is afhankelijk van het gewicht.

Van elke afgedankte auto is vorig jaar 98,6 procent gerecycled. Volgens richtlijnen van de EU moeten alle Europese lidstaten sinds 2015 95 procent van het gewicht van afgedankte auto’s hergebruiken. Van de recyclevergoeding wordt onder andere de demontagevergoeding aan sloopbedrijven betaald. Twee jaar geleden was de ARN nog van plan deze vergoeding te schrappen. Na veel protest ging dat niet door.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • Roel Hindriks

    Heel fijn weer eens een bericht met positieve lading, gevolg van slimme beslissingen van beleidsmakers jaaaaren geleden. Bewijs van echt visionair lange termijn denken dat goed werkt en als voorbeeld voor anderen mag gelden, bv. als je denkt aan wel of niet verandering van BPM of brandstofaccijns, aanleg van we wegen etc.