Ford-collectie Den Hartogh brengt 6,2 miljoen euro op

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
In totaal gingen er 214 Fords onder de hamer. (Foto: Bonhams)

In Hillegom ging dit weekend de grootste collectie Fords ter wereld onder de hamer. Veilinghuis Bonhams veilde 214 Fords en Lincolns een groot aantal andere historische voertuigen en onderdelen. Vooraf rekende Bonhams op een opbrengst van vier miljoen euro, maar de veiling leverde uiteindelijk 6,2 miljoen euro op. De auto’s werden in de afgelopen decennia verzameld door Piet den Hartogh van het gelijknamige transportbedrijf. Hij opende in jaren negentig een museum in Hillegom om zijn collectie te tonen aan het publiek. 

Piet den Hartogh overleed in 2010 en in 2016 besloot zijn familie het museum te sluiten. Na verschillende pogingen om de collectie als één geheel te verkopen, besloot de familie om Bonhams de stukken los te laten veilen.

Grootste

De verzameling van Den Hartogh wordt gezien als de allergrootste particuliere Ford-collectie ter wereld. Behalve 220 personenauto’s en vrachtwagens omvatte de verzameling van Den Hartogh ook een ijscowagen, ambulances, brandweerauto’s een sneeuwscooter en 49 snorfietsen. De veiling duurde tien uur en trok meer dan 500 geïnteresseerden uit de hele wereld. De duurste auto van de dag was een Ford Model B uit 1905 die aan een Amerikaan verkocht werd voor 419.750 euro.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Meer lezen over Bonhams en Den Hartogh

Ford-collectie Den Hartogh brengt 6,2 miljoen euro op | Automotive Online

Ford-collectie Den Hartogh brengt 6,2 miljoen euro op

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
In totaal gingen er 214 Fords onder de hamer. (Foto: Bonhams)

In Hillegom ging dit weekend de grootste collectie Fords ter wereld onder de hamer. Veilinghuis Bonhams veilde 214 Fords en Lincolns een groot aantal andere historische voertuigen en onderdelen. Vooraf rekende Bonhams op een opbrengst van vier miljoen euro, maar de veiling leverde uiteindelijk 6,2 miljoen euro op. De auto’s werden in de afgelopen decennia verzameld door Piet den Hartogh van het gelijknamige transportbedrijf. Hij opende in jaren negentig een museum in Hillegom om zijn collectie te tonen aan het publiek. 

Piet den Hartogh overleed in 2010 en in 2016 besloot zijn familie het museum te sluiten. Na verschillende pogingen om de collectie als één geheel te verkopen, besloot de familie om Bonhams de stukken los te laten veilen.

Grootste

De verzameling van Den Hartogh wordt gezien als de allergrootste particuliere Ford-collectie ter wereld. Behalve 220 personenauto’s en vrachtwagens omvatte de verzameling van Den Hartogh ook een ijscowagen, ambulances, brandweerauto’s een sneeuwscooter en 49 snorfietsen. De veiling duurde tien uur en trok meer dan 500 geïnteresseerden uit de hele wereld. De duurste auto van de dag was een Ford Model B uit 1905 die aan een Amerikaan verkocht werd voor 419.750 euro.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Meer lezen over Bonhams en Den Hartogh