Total koopt aardgasleverancier Pitpoint

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het accijns op aardgas en groengas blijft hetzelfde in het klimaatakkoord. (Foto: Pitpoint)

Dit melden Total en Pitpoint.

Pitpoint, waar de voormalig commercieel directeur van Care Marja Versleijen nu directeur is, is producent en leverancier van alternatieve brandstoffen en beschikt over een netwerk van circa honderd aardgas/groengas-tankstations. De onderneming is ook actief op het gebied van waterstof en elektrische oplaadpunten voor het weg- en watertransport. Pitpoint is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, België en Duitsland.

Total neemt Pitpoint over om haar vertegenwoordiging op het gebied van aardgas als autobrandstof te vergroten. Het bedrijf mikt daarbij met name op professionele transportbedrijven. Totaal streeft naar een Europees netwerk van 350 aardgas-tankstations, dat in 2022 klaar moet zijn en dat Total Europees marktleider op het gebied van aardgas zou maken. Total gelooft er vast in dat aardgas als brandstof voor de transportsector een enorm potentieel heeft.

Total beschikt in Europa al over een netwerk van honderd tankstations waar lng (vloeibaar aardgas) of cng (gecomprimeerd aardgas) wordt verkocht. Cng kan in ieder voertuig worden gebruikt, maar is het meest geschikt voor stadsbussen en vuilniswagens. Het biedt trucks een bereik van 300 tot 550 kilometer. Lng is met name geschikt voor trucks in het lange-afstandsvervoer.

 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.