Jonge auto’s vaker gestolen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo’n 47% van de gestolen auto’s van 4 jaar en ouder wordt teruggevonden. Bij jongere auto’s is dat slechts 32%.

Kraken
Volgens de organisatie beschikken steeds meer criminelen over technische kennis en apparatuur waarmee ze de beveiliging van moderne auto’s kunnen kraken. Stavc vindt dat autofabrikanten de beveiligingssystemen van hun auto’s moeten verbeteren.

Maar autobezitters moeten ook de hand in eigen boezem steken, vindt de stichting. Zo zouden ze moeten investeren in een track & trace systeem en hun huis beter moeten beveiligen. Vaak worden bij een huisinbraak namelijk ook de autosleutels gestolen en de auto meegenomen. 

Meest gestolen merken
Het populairste merk onder autodieven is Volkswagen. Auto’s van dit merk worden drie keer zo vaak gestolen als het gemiddelde van alle merken. Ook auto’s van het merk Audi, Mercedes, Seat, BMW en Honda zijn gewild en worden twee keer zo vaak gestolen.Bekijk het volledige rapport van Stavc in de rubriek Feiten & cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Jonge auto’s vaker gestolen | Automotive Online

Jonge auto’s vaker gestolen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo’n 47% van de gestolen auto’s van 4 jaar en ouder wordt teruggevonden. Bij jongere auto’s is dat slechts 32%.

Kraken
Volgens de organisatie beschikken steeds meer criminelen over technische kennis en apparatuur waarmee ze de beveiliging van moderne auto’s kunnen kraken. Stavc vindt dat autofabrikanten de beveiligingssystemen van hun auto’s moeten verbeteren.

Maar autobezitters moeten ook de hand in eigen boezem steken, vindt de stichting. Zo zouden ze moeten investeren in een track & trace systeem en hun huis beter moeten beveiligen. Vaak worden bij een huisinbraak namelijk ook de autosleutels gestolen en de auto meegenomen. 

Meest gestolen merken
Het populairste merk onder autodieven is Volkswagen. Auto’s van dit merk worden drie keer zo vaak gestolen als het gemiddelde van alle merken. Ook auto’s van het merk Audi, Mercedes, Seat, BMW en Honda zijn gewild en worden twee keer zo vaak gestolen.Bekijk het volledige rapport van Stavc in de rubriek Feiten & cijfers

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.