Greenwheels start pilot elektrisch rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opladen gebeurt met groene stroom bij laadpalen van energieleverancier Essent. Na gebruik moeten de deelnemers ze daar weer terugzetten. Het gaat hier om een proefproject met financiële steun uit de Proeftuinenregeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een speciaal reserveringssysteem moet garanderen dat er altijd voldoende stroom in de accu’s zit. Naar eigen zeggen telt Greenwheels in de vier grote steden 20 duizend gebruikers van deelauto’s. Negentig procent van alle ritten met Greenwheels auto’s is kort genoeg om met een acculading te kunnen volbrengen, stelt de organisatie. Uit eigen onderzoek blijkt verder dat 83 procent van de leden positief is over elektrisch rijden. Het initiatief heeft daarmee alles in zich om een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar elektrisch rijden, aldus Greenwheels.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Greenwheels start pilot elektrisch rijden | Automotive Online

Greenwheels start pilot elektrisch rijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Opladen gebeurt met groene stroom bij laadpalen van energieleverancier Essent. Na gebruik moeten de deelnemers ze daar weer terugzetten. Het gaat hier om een proefproject met financiële steun uit de Proeftuinenregeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een speciaal reserveringssysteem moet garanderen dat er altijd voldoende stroom in de accu’s zit. Naar eigen zeggen telt Greenwheels in de vier grote steden 20 duizend gebruikers van deelauto’s. Negentig procent van alle ritten met Greenwheels auto’s is kort genoeg om met een acculading te kunnen volbrengen, stelt de organisatie. Uit eigen onderzoek blijkt verder dat 83 procent van de leden positief is over elektrisch rijden. Het initiatief heeft daarmee alles in zich om een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar elektrisch rijden, aldus Greenwheels.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.